Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: Muhalefetin sponsorları Cenevre-2’yi sabote ediyor

Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye muhalefetinin sponsorlarını, Kasım sonundan Cenevre’de yapılması planlanan uluslararası konferansı sabote etmeye çalışmakla suçladı.Twitter...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 13:21
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 13:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: Muhalefetin sponsorları Cenevre-2’yi sabote ediyor
Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Suriye muhalefetinin sponsorlarını, Kasım sonundan Cenevre’de yapılması planlanan uluslararası konferansı sabote etmeye çalışmakla suçladı.

Twitter hesabından 19 ayrı muhalif grubun Cenevre-2’ye katılmayacağını açıklamasını değerlendiren Puşkov, “Dış destekli 19 muhalif grup Cenevre’ye gelmiyor. Çünkü onların sponsorları Cenevre-2’nin olmasını istemiyor…” eleştirisi getirdi. Puşkov açıklamasında sponsorlarla ilgili isim vermedi.

Suriye’de Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşı sonlandırmak için Rusya ve ABD’nin öncülüğünde 23 Kasım’da Cenevre’de uluslar arası bir konferansın toplanması planlanıyor. Suriye’nin kimyasal silahlardan temizlenmesinde anlaşan iki ülke, çözüm için askeri müdahale alternatifini de rafa kaldırmış durumda.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry dün yaptıkları telefon görüşmesinde Cenevre-2 hazırlıklarını ele aldı. İki ülke yetkilileri 5 Kasım’da Cenevre’de bir araya gelerek Suriye konferansını değerlendirecek. Hazırlık toplantısına BM Suriye Özel Temsilcisi Lahdar İbrahimi’nin de katılması planlanıyor.

Hazırlık toplantısı ile ilgili İnterfaks’a bilgi veren Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Gennadi Gatilov, diğer yardımcı Mihail Bogdanov’la birlikte Cenevre’ye gideceklerini söyledi. Toplantıda ABD’yi de Dışişleri Bakan Yardımcıları Wendy Sherman ve Elizabeth Jones’un temsil etmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.