Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya muhalefeti “siyasi” mahkumlar için yürüdü

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin karşıtı muhalif gruplar “siyasi” mahkumların salıverilmesi için gösteri yürüyüşü yaptı. Puşkin Meydanı’ndanşehir merkezine yürüyen muhalif grubun emniyet kaynaklarına göre 5 bin, Rus basınına...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 21:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 21:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya muhalefeti “siyasi” mahkumlar için yürüdü
Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin karşıtı muhalif gruplar “siyasi” mahkumların salıverilmesi için gösteri yürüyüşü yaptı. Puşkin Meydanı’ndan
şehir merkezine yürüyen muhalif grubun emniyet kaynaklarına göre 5 bin, Rus basınına göre ise 10 bin kişi olduğu kaydedildi.

Göstericiler Rusya hapishanelerinde bulunan mahkumların resimlerini taşıdı. Eylemciler, kilisede eylem yaptıkları için mahkum olan feminist grup üyeleri, eski Oligark Mihail Hodorkovski, Arctic’te göz altına alınan Greenpeace üyeleri ve diğer mahkumların salıverilmesini istedi.

İki yıldır devam eden Kremlin karşıtı gösterilerde katılımcıların giderek azalması dikkat çekerken, Moskova Belediye Başkanlığına aday olan ve ikinci sırada seçimleri tamamlayan ünlü Blogger Aleksey Navalnı de yürüyüşte yer aldı. Aktivist İlya Yaşin, çevreci Yevgeniya Çirikova, muhalif lider Boris Nemtsov, muhalif parti Yabloko lideri Sergey Mitrohin gösteriye destek verdi.

Eylemciler, 6 Mayıs’ta düzenlenen yürüyüşte çıkan olaylarda 30’ün üzerinde kişinin göz altına alınması da protesto etti. Yönetim şiddetin eylemciler tarafından başlatıldığını savunurken, eylemcilere göre polis gösteriyi provoke etti. 12 kişinin davası sürerken, 1 gösterici polise saldırmaktan suçlu bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, geçen ay yaptığı bir değerlendirmede 6 Mayıs’ta tutuklananlar için af düşündüğünü, ancak Bolotnaya tutukluları ve zanlıları ile ilgili yasal sürecin tamamlanmasını beklediğini ifade etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.