Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, Kırım Tatar Meclisi’nin Faaliyetlerini Durdurdu

Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’a atadığı Savcı Natalya Poklonskaya, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı.Savcı Poklonskaya’nın bu kararı federal yasanın ihlal edilmesinin önüne geçmek...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya’nın Ukrayna’dan ilhak ettiği Kırım’a atadığı Savcı Natalya Poklonskaya, Kırım Tatar Milli Meclisi’nin tüm faaliyetlerini durdurma kararı aldı.
Savcı Poklonskaya’nın bu kararı federal yasanın ihlal edilmesinin önüne geçmek için aldığı ifade edilirken Poklonskaya tarafından daha önce de Kırım Tatar Meclisinin aşırı örgüt kapsamına alınması için mahkemeye başvuru yapılmıştı. Mahkeme sonuçlanıncaya kadar Kırım Tatar Milli Meclisi’nin tüm faaliyetlerinin durdurulması kararını veren Savcı Poklonskaya, “Kırım Tatar Meclisi’nin tüm ulusal ve yerel medyayı kullanmaları, halk toplantıları düzenlemeleri, banka mevduatı kullanmaları ve genel olarak herhangi bir faaliyette bulunmaları yasaklanmıştır. Onların tüm propaganda faaliyetleri de yasaklanacaktır” dedi.
Savcı Poklonskaya tarafından Kırım Tatar Meclisi’nin aşırı örgüt kapsamına alınması ve tüm faaliyetlerinin yasaklanması konusunda yapılan müracaat ise 17 Mart tarihinde mahkeme tarafından görülmeye başlanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.