Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: IŞİD’e operasyonda durum kontrolden çıkabilir

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü IŞİD’e yönelik tek taraflı güç kullanımının Ortadoğu’da durumun kontrolden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulundu.Uluslar arası hukukun dışına çıkılması durumunda...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: IŞİD’e operasyonda durum kontrolden çıkabilir
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, terör örgütü IŞİD’e yönelik tek taraflı güç kullanımının Ortadoğu’da durumun kontrolden çıkmasına neden olacağı uyarısında bulundu.

Uluslar arası hukukun dışına çıkılması durumunda durumun kontrolden çıkma ihtimalinin yüksek olduğuna değinen Lavrov, “Bu her zaman riskler içeriyor. Biz bölgede tek taraflı olarak eylemde bulunan devletlerin mevcut faaliyetlerine baktığımızda bu sonuca varıyoruz” dedi.

Ortadoğu’da ve Kuzey Afrika’da yaşananların son 10-12 yıllık dönem içinde ABD yönetiminin sonuçlarını öngörmeden attığı dar görüşlü adımların sonucu olduğunu kaydeden Rus Bakan, “Benim ne hakkında konuştuğumu herkes anlıyor. Bu derslerin öğrenilmiş olmasından emin olmak zorundayız.” hatırlatmasında bulundu.

Suriye, Irak ve İran’ın da dahil olduğu bölge ülkeleri ile işbirliği içerisinde uluslar arası terörle mücadeleye hazır olduklarını kaydeden Bakan, söz konusu süreçte hiçbir devletin kolektif işbirliğinin dışına kalmamasının önemine değindi. Rus bakana göre çözüm için kısa vadeli ideolojik çıkarlar yerine, sonuç odaklı olarak politikaların geliştirilmesi gerekiyor.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.