Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya, iki Kore liderini Moskova’ya davet etti

Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in Güney Kore ve Kuzey Kore liderlerini aynı tarihlerde ülkesine davet ettiği öğrenildi.Rusya gelecek yıl yapılacak olan İkinci Dünya Savaşı’ndan zaferle çıkmanın 70'inci yıl kutlamalarına hazırlanırken,...

Haber Giriş Tarihi: 22.12.2014 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 22.12.2014 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Devlet Başkanı Vlademir Putin’in Güney Kore ve Kuzey Kore liderlerini aynı tarihlerde ülkesine davet ettiği öğrenildi.

Rusya gelecek yıl yapılacak olan İkinci Dünya Savaşı’ndan zaferle çıkmanın 70'inci yıl kutlamalarına hazırlanırken, Devlet Başkanı Putin, kutlama törenine Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’yi davet ettiği öğrenildi. Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk’teki yetkililer söz konusu daveti doğrularken, Park'ın Rusya'ya gidip gitmeyeceği hakkında kesin bir bilgi verilmedi.

Öte yandan Putin'in kutlama törenine daveti sonrası gözler iki ülke liderine çevrildi. Park'ın bu davete nasıl karşılık vereceği bilinmezken, 2011’de ülkenin başına geçtikten sonra hiç yurtdışına çıkmamış olan Kuzey Kore lideri Kim'in Moskova’ya gidip gitmeyeceği de merak ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.