Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Havadan, Esad Karadan Muhalifleri Vuruyor

Rus jetleri Suriye’deki hava saldırılarına devam ederken Suriye ordusu da hava saldırılarının yardımıyla Hama ve İdlib kentlerinde muhaliflere ait pozisyonları vuruyor.Suriye ordusu ve Rus jetleri Suriye’nin batısında bulunan muhaliflere...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 12:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 12:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus jetleri Suriye’deki hava saldırılarına devam ederken Suriye ordusu da hava saldırılarının yardımıyla Hama ve İdlib kentlerinde muhaliflere ait pozisyonları vuruyor.
Suriye ordusu ve Rus jetleri Suriye’nin batısında bulunan muhaliflere ait mevzileri vurmaya devam ediyor. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusunun Rusya tarafından düzenlenen hava saldırılarının da desteği ile ülkedeki muhalif mevzilerini vurduğunu bildirdi. Gözlemevi açıklamasında, Rus jetlerinin Suriye’nin Hama kentinin kuzeyini ve İdlib yakınlarındaki bölgeleri vurduğunu kaydederek, hava saldırılarında kuzey-güney otoyolu yakınlarındaki kasabaların da hedef alındığını ifade etti. Rusya tarafından bugün gerçekleştirilen hava saldırılarında Hama’ya bağlı Kafr Zita, Kafr Nabude, El Sayyad kasabaları ile El Letame köyü ve İdlib’e bağlı Han Şayhun ve Alhbit kasabalarının vurulduğu bildirildi.
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Başkanı Rami Abdurrahman ise, kara harekatında kullanılan karadan karaya füze bombardımanlarında da bölgede bulunan ve muhaliflere ait olan en az 4 mevzinin hedef alındığını ve karada yoğun çatışmaların yaşandığını söyledi. Abdurrahman, konuyla ilgili açıklamasında, “Karada, ordunun ilerlediğine dair herhangi bir bilgi yok. Ancak, hava saldırıları muhaliflere ait üsleri ve araçları vuruyor” dedi.
Rusya, Suriye’deki IŞİD’e ait mevzilerin hedef alındığını bildirdiği hava saldırıları bir hafta önce başlamıştı. Geçtiğimiz hafta, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın aralarında İranlıların da bulunduğu müttefikleri ile Suriye’de kara harekatına başlama hazırlığında olduğu belirtilmişti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de dün yaptığı açıklamada Rusya’nın Suriye’de IŞİD’i hedef almak yerine Suriyeli muhalifleri vurduğu konusunda endişeleri olduğunu söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.