Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: Esed’e karşı askeri operasyon ihtimal dışı değil

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, Beşşar Esed’e karşı dış askeri müdahalenin ihtimal dışı olmadığını söyledi.Moskova’da düzenlenen güvenlik konferansında konuşan Gerasimov, “Hiç kimse Suriye lideri Beşşar Esed’e karşı...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: Esed’e karşı askeri operasyon ihtimal dışı değil
Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov, Beşşar Esed’e karşı dış askeri müdahalenin ihtimal dışı olmadığını söyledi.

Moskova’da düzenlenen güvenlik konferansında konuşan Gerasimov, “Hiç kimse Suriye lideri Beşşar Esed’e karşı Batı kaynaklı dış askeri müdahale ihtimalinin olmadığını söyleyemez..” dedi.

Rusya Genelkurmay Başkanı'na göre, askeri müdahale için “sivil halkı korumak” ya da “yabancı vatandaşların güvenliğini sağlamak” gibi bir kısım gerekçeler oluşturulabilir.

Esed rejiminin devrilmesinin ardından neler olacağı ile ilgili soruya yanıt veren Gerasimov, “Büyük bir ihtimalle bugün parçalanmış olan radikal İslami unsurlar iktidara gelecek.” öngörüsünde bulundu.

Gerasimov, Suriye’nin terör ve aşırılıkçı grupların geçiş bölgesi haline geldiğini, Ortadoğu’dan Avrupa’ya silah ve uyuşturucu trafiğinin bölge üzerinden yapıldığına dikkat çekti.

Suriye’de dış askeri müdahaleye karşı çıkan Moskova, tüm tarafların masaya oturarak soruna çözüm bulmasını istiyor. Esed’in kimyasal silahlarının ülke dışına çıkarılması ile ilgili anlaşmanın imzalanmasını sağlayan Rusya, ABD’nin askeri müdahalesini engellemişti.

NATO’nun Rusya sınırlarında askeri varlığını artırmasının yok sayılamayacağını ve gerekli tedbirleri alacaklarını ifade eden Gerasimov, “Ukrayna’da yaşanan olaylar Avrupa’da askeri ve siyasi durumu ağırlaştırdı. Bir kısım Batılı ülkeler Rusya karşıtı retorik geliştiriyor. Baltık ülkeleri, Polonya ve Romonya’da NATO askeri gücü varlığını artırıyor.” eleştirisi getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.