Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: “Düşürülen Uçaktaki Pilotlardan Biri Suriye Ordusunun Elinde”

Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra Türk F16’ları tarafından düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotlardan birinin akıbetiyle alakalı açıklama Rusya’nın Paris Büyükelçisi Alexander Orlov’dan geldi. Orlov, hayatta olan...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2015 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2015 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra Türk F16’ları tarafından düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan pilotlardan birinin akıbetiyle alakalı açıklama Rusya’nın Paris Büyükelçisi Alexander Orlov’dan geldi. Orlov, hayatta olan pilotun Suriye Ordusu’nun elinde olduğunu ve Suriye’deki Rusya’ya ait üsse götürüldüğünü açıkladı.
Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Türk hava sahasını ihlal ettikten sonra düşürülen Rus uçağından paraşütle atlayan 2 pilottan birinin karadan açılan ateş sonucu öldürüldüğünü bildirmişti. Rusya’nın Paris Büyükelçisi Alexander Orlov da Europe 1 radyosuna bugün yaptığı açıklamada, hayatta olan diğer pilotun ise Suriye Ordusu’nun elinde olduğunu bildirdi. Büyükelçi Orlov, “Türkiye tarafından vurulan uçakta bulunan Rus pilotlardan biri, Suriye Ordusu tarafından ele geçirildi. Uçakta bulunan pilot paraşütle atlarken yaralandı ve karadan açılan ateş sonucu öldürüldü. Son edindiğimiz bilgilere göre, diğeri de kaçmayı başardı ve Suriye ordusu tarafından alındı. Şu anda bölgedeki Rus hava üssüne götürülüyor” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.