Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'dan flaş Suriye kararı!

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Nikolay Pankov, ülkesinin Suriye'nin Tartus şehrinde kalıcı donanma üssü kuracağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya'dan flaş Suriye kararı!
Pankov, Rusya parlamentosunun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde konuştu. "Tartus'ta kalıcı bir askeri donanma üssümüz olacak" diyen Pankov, bu konuda gerekli evrakın hazırlandığını ve bakanlıklar düzeyinde onaylandığını kaydetti.

Pankov, meclis üyelerine, "Prosedürün tamamlanmasının ardından bunu sizin onayınıza sunacağız" dedi.

Rusya'nın Tartus'ta şu anda kullandığı askeri üssü bulunuyor. Üs, askeri gemiler için bakım ve destek tesisi olarak adlandırılıyor.

TARTUS’TAN ÖNCE DE HİMEYMİM

Rusya son dönemde yaptığı hamlelerle Suriye'de askeri varlığını kalıcı hale getiriyor. Parlamentonun alt kanadı Duma geçen hafta, Rusya'nın Suriye'deki Himeymim Üssü'nü süresiz kullanmasını öngören anlaşmayı onaylamıştı.

Rusya ile Suriye hükümeti arasında 26 Ağustos 2015'te imzalanan antlaşma, Rus uçaklarının ve askerlerinin üsse süresiz olarak yerleşmesini içeriyor.

Antlaşmaya göre, Rusya üssün kullanımı için Suriye'ye herhangi bir ücret ödemeyecek. Üsse yerleştirilecek uçak, personel ve teçhizat Rusya tarafından belirlenecek. Himeymim Üssü'ne getirilecek eşyalar vergiye ve gümrük kontrolüne tabi olmayacak. Burada görev yapacak Rus personel ve aileleri, diplomatlara benzer ayrıcalık ve dokunulmazlığa sahip olacak. Suriye, faaliyetlerinden ötürü Rusya'ya ve görevli personeline herhangi bir dava açmayacak.

Rusya'nın Himeymim Üssü'nü süresiz kullanmasını öngören antlaşma, bir kaç gün içinde onaylanmak üzere parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi'nde de görüşülecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.