Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya askeri harcamaların 1,5 katı uyuşturucuya harcıyor

Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi ( FSKN) Başkanı Viktor İvanov, Rusya’da her yıl 18-34 yaş arası 50 bin kişinin uyuşturucu kullanımı yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı. Uyuşturucuya harcanan para ise yılda 1,5 trilyon...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya askeri harcamaların 1,5 katı uyuşturucuya harcıyor
Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi ( FSKN) Başkanı Viktor İvanov, Rusya’da her yıl 18-34 yaş arası 50 bin kişinin uyuşturucu kullanımı yüzünden hayatını kaybettiğini açıkladı. Uyuşturucuya harcanan para ise yılda 1,5 trilyon ruble’ye (2013 verilerine göre 44 milyar dolar) ulaştı. Bu rakam askeri harcamalardan 1,5 kat daha fazla.

Rus basınına açıklamada bulunan FSKN Başkanı, Rusya ile yaklaşık aynı nüfusa sahip olan Japonya’da uyuşturucudan kaynaklanan ölüm oranının 20 kat, Avrupa Birliğinde ise 12 kat daha az olduğuna dikkat çekti. Rusya’da işlenen suçların yüzde 65’i de uyuşturucu ile bağlantılı.

Son 25 yıl da ülke içinde uyuşturucu kullanım oranının 20 kat arttığına dikkat çeken FSKN Başkanı, Ülkede yaklaşık 8 milyon narkotik bağımlısı var. Uyuşturucu kullanımı ülke ekonomisine büyük zarar veriyor. Her gün insanlar buna yaklaşık 4,5 milyar ruble (96 milyon dolar) para harcıyor. Ve böylece ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasından (GSYİH) yılda 1,5 trilyon ruble çıkıyor. Bu rakam Savunma Bakanlığı’nın bütçesinden 1,5, Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinden ise 3,5 kat daha fazla.” ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, aralarında Sağlık Bakanlığının da bulunduğu kurumlara, 2015 yılının ilk yarısında uyuşturucu bağımlılarının normal hayata dönmesini sağlayacak kapsamlı bir çalışma yapılması çağrısında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.