Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: Afganistan kaynaklı uyuşturucudan 1 milyon kişi öldü

Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, Afganistan’da uyuşturucu tarlalarının tarihin en büyük seviyesine ulaştığını, 4 milyon Afganlı ailenin afyon ekip hasat ettiğini söyledi. Rus yetkiliye göre Afganistan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: Afganistan kaynaklı uyuşturucudan 1 milyon kişi öldü
Rusya Federal Uyuşturucu ile Mücadele Servisi Başkanı Viktor İvanov, Afganistan’da uyuşturucu tarlalarının tarihin en büyük seviyesine ulaştığını, 4 milyon Afganlı ailenin afyon ekip hasat ettiğini söyledi. Rus yetkiliye göre Afganistan kaynaklı uyuşturucudan son 12 yıl içinde Avrasya bölgesinde 1 milyondan fazla kişi yaşamını yitirdi.

NATO öncülüğündeki Afganistan operasyonlarında bölgede afyon ekiminin tarihi rekor kırdığına değinen İvanov, “Afganistan’daki uyuşturucu tarlalarının büyüklüğü 200 bin hektarın üzerinde. Avrasya bölgesinde her yıl en az 100 bin kişi Afganistan kaynaklı uyuşturucudan yaşamını yitiriyor. 12 yıllık sürede 1 milyonu aştı. 4 milyon aile uyuşturucu ekim, hasat ve üretiminde çalışıyor…” bilgisini verdi.

İslambad’da gerçekleşen uyuşturucu ile mücadele konferansında konuşan Rus yetkili, “Afganistan merkezli uyuşturucu üretimi dünya barışı ve günvenliğini tehdit ediyor. Afganistan’da uyuşturucu üretimi yerel değil, ulusal düzeyde yapılıyor.” dedi.

NATO öncülüğündeki gücün bölgeden çekileceğini hatırlatan İvanov, normalde bu “şeytanın” yok edilmesinin de onların sorumluluğunda olduğunu iddia etti.

İvanov daha önce verdiği bilgide de Rusya’da 8,5 milyon kişinin düzenli olarak uyuşturucu kullandığını, 18,5 milyon kişinin de hayatın bir kez de olsa uyuşturucuyu denediğini ifade etmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.