Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya: ABD’nin Ortadoğu’daki 'elleri' konusunda kafası karışık

Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Amerika Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğamiral John Kirby’nin terör örgütü IŞİD’le mücadele için Kobani’ye atılan silahların “doğru ellere ulaştığı” yönündeki açıklaması ile dalga...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya: ABD’nin Ortadoğu’daki 'elleri' konusunda kafası karışık
Rusya Başbakan Yardımcısı Dmitri Rogozin, Amerika Savunma Bakanlığı sözcüsü Tuğamiral John Kirby’nin terör örgütü IŞİD’le mücadele için Kobani’ye atılan silahların “doğru ellere ulaştığı” yönündeki açıklaması ile dalga geçti.

İnternet sosyal ağ sitesinden Kirby’nin sözlerini yorumlayan Rogozin, Washington’un Ortadoğu bölgesinde kafasının karıştığını söyledi. Rusya Başbakan Yardımcısı, “Washington’un Ortadoğu’da hangi ellerinin 'doğru' hangi ellerinin ise 'yanlış' olduğunu öğrenmek çok ilginç olurdu. Bence onların oradaki kendi elleri konusunda kafaları karıştı.” eleştirisi getirdi.

ABD'nin Kobani’de Kürt güçlerine yaptığı silah yardımının bir kısmının IŞİD terör örgütünün eline geçtiği ifade edilmişti. Daha sonra internette yayınlanan bir video da Amerika’nın havadan attığı silahlardan bir kısmının IŞİD’in eline geçtiği görüntüleri yer aldı.

Bu tartışmalar üzerine ABD’li Amiral Kirby de görüntüde yer alan silahların kendi gönderdikleri silahlara benzediğini ve IŞİD’in paraşütlerden birini indirmiş olabileceğini ifade etmişti. Kirby yollanan malzemenin önemli bir bölümünün doğru ellere ulaştıklarından emin olduklarını da söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.