Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar’ın üçte biri internet bağımlısı

Rus Kamuoyu Araştırma Vakfı‘nın (FOM) yaptığı çalışmaya göre, Ruslar’ın üçte biri için internet hayati önem taşıyor. Araştırma için hazırlanan ankette, “İnternetin aniden kesilmesi günlük hayatınızı ne kadar etkiler?” sorusu...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2013 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2013 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ruslar’ın üçte biri internet bağımlısı
Rus Kamuoyu Araştırma Vakfı‘nın (FOM) yaptığı çalışmaya göre, Ruslar’ın üçte biri için internet hayati önem taşıyor.

Araştırma için hazırlanan ankette, “İnternetin aniden kesilmesi günlük hayatınızı ne kadar etkiler?” sorusu soruldu. Katılımcıların yüzde 45‘i az etkiler, yüzde 19’u hiç etkilemez, yüzde 32’si de ciddi etkiler cevabını verdi.

Aynı ankette, “İş ve eğitim amacı dışında internet kullanım sıklığınız nedir?” sorusuna, katılımcıların yüzde 50’si her gün birçok kez, yüzde 30’u her gün bir defa, yüzde 19’u haftada birkaç kez, yüzde 3’ü haftada bir kez cevabını verdi.

Ankete göre Ruslar’ın interneti, kullanım alanlarında ki oranlar şöyle: yüzde 35’i haber ve bilgi edinme kaynağı olarak, yüzde 24’ü sosyal medya, yüzde 7’si eğitim, yüzde 6’sı eğlence,yüzde 2’si alışveriş. Halkın yüzde yüzde 26’sı internet kullanmıyor.

Rusya’da Kamuoyu Arastırma Vakfı (FOM)‘nın 14-15 Eylül 2013 tarihinde, 100 farklı şehirde, bin 500 kişi üzerinde yaptığı araştırmaya göre, Rusların her geçen yıl internet kullanım sıklığı artıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.