Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus şirketlere casus virüs saldırısı

Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerle sorun yaşayan Rusya’nın telekomünikasyon şirketleri dahil, bir çok devlet şirketini hedef alan Regin adı verilen casus virüs saldırısı yapıldığı açıklandı.Symantec anti virüs yazılım şirketinin...

Haber Giriş Tarihi: 24.11.2014 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 24.11.2014 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerle sorun yaşayan Rusya’nın telekomünikasyon şirketleri dahil, bir çok devlet şirketini hedef alan Regin adı verilen casus virüs saldırısı yapıldığı açıklandı.

Symantec anti virüs yazılım şirketinin yaptığı açıklamaya göre, casus virüs saldırısında Batılı istihbarat kurumları etkin rol oynuyor. Yeni casus virüs Regin’in teknik özelliklerinin İran nükleer programını hedef alan Amerikan yazılımı Stuxnet’in üzerinde olduğu, aylar hatta yıllarca yapılan çalışma sonucu üretildiği ifade ediliyor.

Symantec şirketi yetkililerine göre Regin, Microsoft posta serverları ve uluslar arası telefon konuşmalarına Regin casus yazılımı ile ulaşılabiliyor.

Sputnik’in (Ria Novosti) haberine göre ileri seviyede kompleks casus virüs Regin, 2008’den bu yana hükümet, iş dünyası ve bireysel bilgilere ulaşmak için kullanılıyor.

Symantec’e göre 2013’de yeniden güncellenen virüs en azından 10 ülkeye yönelik operasyonlarda etkin bir şekilde kullanılıyor. Bu ülkeler arasında yüzde 28’le Rusya ilk sırada yer alıyor. Suudi Arabistan, İran, Hindistan, Belçika, Meksika ve Avusturya gibi ülkeler de bu virüsün hedefleri arasında.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.