Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus savaş uçaklarından Türk ve Amerikan gemilerine yakın takip

Türk savaş gemisi Turgutreis Fırkateyni ve Amerikan Vicksburg savaş gemilerinin Karadeniz’de gerçekleştirdikleri ortak tatbikatı Rus savaş uçakları çok yakından izledi.Sivastopol deniz üssünden Ria Novosti’ye yapılan açıklamada, “Su-30...

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2015 13:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2015 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus savaş uçaklarından Türk ve Amerikan gemilerine yakın takip
Türk savaş gemisi Turgutreis Fırkateyni ve Amerikan Vicksburg savaş gemilerinin Karadeniz’de gerçekleştirdikleri ortak tatbikatı Rus savaş uçakları çok yakından izledi.

Sivastopol deniz üssünden Ria Novosti’ye yapılan açıklamada, “Su-30 çok amaçlı savaş uçakları ve Su-24’ler Karadeniz’de ortak tatbikat yapan NATO gemilerine karşı kullanıldı. Karadeniz’de Türkiye’den Turgutreis Firkateyni ve Amerika’dan Vicksburg savaş gemisi ortak tatbikat yapıyordu. Bu gemilerin bizim uçaklarımız aracılığı ile yapılacak bir saldırıya karşı tatbikat yaptıklarında şüphe yok…” bilgisi verildi.

Ajansa konuşan kaynak, “Biz de Rus savaş uçaklarına kendi hava savunma alanı dışında tatbikat yapma ve tecrübe kazanma imkanı verdik. Rus savaş uçakları Karadeniz’in güney batı bölgesinde bulunan iki savaş gemisinin faaliyetlerini izledi. Salı günü de Novofederovka üssünden havalanan 3 adet Su-30 ve 4 adet Su-24 savaş uçakları bu gemilerin üzerinde gözlem uçuşu yaptı.” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak Rus pilotların NATO gemilerinin deniz yolculuğu sırasında performanslarını izleme imkanı bulduğunu kaydetti.

Rusya’nın Kırım’a dahil edilmesinden sonra Sivastopol askeri üssü yeni model Su-30 savaş uçakları ile askeri teknik alanda güçlendirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.