Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus oligark serbest bırakıldığı iddialarını yalanladı

AFK Sistema’nın sahibi Rus oligark Vladimir Yevtuşenkov serbest bırakıldığı yönünde basında yer alan haberlerin doğru olmadığını söyledi. Rus cep telefonu operatörü MTS ve Başneft petrol şirketlerinde büyük hisse sahibi olan Yevtuşenkov,...

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2014 17:48
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2014 17:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus oligark serbest bırakıldığı iddialarını yalanladı
AFK Sistema’nın sahibi Rus oligark Vladimir Yevtuşenkov serbest bırakıldığı yönünde basında yer alan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

Rus cep telefonu operatörü MTS ve Başneft petrol şirketlerinde büyük hisse sahibi olan Yevtuşenkov, kara para aklama suçundan 2 ay süre ile ev hapsine çarptırılmıştı. Forbes dergisine göre ünlü iş adamı 9 milyar dolar serveti ile Rusya’nın 15. büyük zengini.

Ria Novosti ile telefonda görüşen Yevtuşenkov, “Bu haberlere inanmayın. Ban serbest bırakılmadım.” dedi.

Rusya Soruşturma Komisyonu Sözcüsü Vladimir Markin de Yevtuşenkov’un serbest bırakıldığı yönündeki haberleri yalanladı. Markin, “Tedbirler kaldırılmadı. Soruşturma devam ediyor.” dedi.

Başneft’in hisselerinin devrinde hukuk dışı işlemler yaptığı ve kara para akladığı gerekçesi ile Rus oligarkın 9 yıla kadar hapsi isteniyor.

Rusya’da iş dünyası Yevtuşenkov’un göz altına alınmasını sert bir dille eleştirerek, ülke ekonomisini ve yatırımları olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Petrol şirketi Yukos’un eski sahibi Mihail Hodorkovski’nin uzun süre hapiste yattığı davayı hatırlatan Rus basını, yeni olayı “Yukos.2” olarak tanımlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.