Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus oligark Hodorkovski, Putin’e rakip olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in affı ile hapisten çıkan Yukos eski Başkanı Mihail Hodorkovski olası kriz ortamında Rusya Devlet Başkanı olmaya hazır olduğunu söyledi.Fransız Le Monde gazetesine konuşan Hodorkovski, “Devlet Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2014 18:31
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2014 18:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus oligark Hodorkovski, Putin’e rakip olacak
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in affı ile hapisten çıkan Yukos eski Başkanı Mihail Hodorkovski olası kriz ortamında Rusya Devlet Başkanı olmaya hazır olduğunu söyledi.

Fransız Le Monde gazetesine konuşan Hodorkovski, “Devlet Başkanı olma gibi düşüncelerinin olup olmadığına” ilişkin soruya, “Ülkemin normal şekilde geliştiği bir durumda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı olma gibi bir düşünceye ilgi duymuyorum. Fakat kriz ortamından çıkma, anayasa reformu gibi süreçler müstesna. İktidarın yargı, parlamento ve sivil toplumda paylaşılmasını sağlayacak anayasal reformlar söz konusu olursa görev almaya hazırım.” dedi.

Açıklamanın ardından basına konuşan Hodorkovski’nin basın sözcüsü Olga Pispanen, “Devlet Başkanlığı olmak için burada herhangi bir tarih verilmedi. Sadece kriz ortamından bahsedildi.” açıklamasında bulundu.

Kremlin’de üçüncü dönem başkanlık görevini sürdüren Putin’in 2018’de yapılacak seçimlerde dördüncü dönem aday olmasının önünde engel bulunmuyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, “Bu konuyla ilgili yorum yapılacak bir durum yok. “ değerlendirmesinde bulundu.

Daha önce yabancı basına konuşan Hodorkovski politikayla uğraşmayacağını söylemişti.

Vergi kaçırmak ve diğer mali suçlar yöneltilen Hodorkovski ve ortağı Platon Lebedev, 11 yıla yakın hapis yattı. Hodorkovski ve Lebedev geçen yıl Putin’in özel affı ile serbest kaldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.