Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus Atletlerde De Doping Çıktı

Rus tenisçi Maria Sharapova’nın doping testinde Dünya Dopingle Mücadele kurumu tarafından 1 Ocak itibariyle yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesinin pozitif çıkmasının ardından Rus atletlerine yapılan 40 kadar testin pozitif çıktığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rus tenisçi Maria Sharapova’nın doping testinde Dünya Dopingle Mücadele kurumu tarafından 1 Ocak itibariyle yasaklı maddeler listesine alınan meldonyum maddesinin pozitif çıkmasının ardından Rus atletlerine yapılan 40 kadar testin pozitif çıktığı bildirildi.
Rus tenisçi Maria Sharapova geçtiğimiz günlerde, doping testinin pozitif çıktığını ve kullandığı meldonyum maddesinin Dünya Dopingle Mücadele kurumu tarafından 1 Ocak itibariyle yasaklı maddeler listesine alındığını bilmediğini itiraf etmişti. Sharapova’nın açıklamasının ardından Rus atletlerin bu yıl içinde verdiği yaklaşık 40 meldonyum testinin pozitif çıktığı bildirildi. Ocak ve Şubat aylarında 10 farklı kuruluştaki Rus atletlere yapılan testlerde 1 Ocak tarihinde yasaklanan maddeyi kullandıkları tespit edildi. 40 kadar testin pozitif çıktığını ifade eden ancak isminin açıklanmasını istemeyen yetkili, testlerin sporcu sayısına eşit olmadığını ve bazı sporcuların birkaç kez örnek verdiğini sözlerine ekleyerek, mevcut olayda pozitif test sayısıyla ilgilendiklerini bildirdi.
Aralarında 26 yaşındaki koşucu ve Avrupa Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Nadezhda Kotyarova, atlet Gulshat Fazletdinova ile Andrey Minzhulin ve olga Vovk’un da bulunduğu 4 Rus atletinin meldonyum testinin pozitif çıktığı ifade edildi.
Rus medyasında yer alan haberde ise, toplamda 102 Rus atletin meldonyum testinin pozitif çıktığı kaydedildi. Maria Sharapova, artistik patinajcı Ekaterina Bobrova ve altın madalyalı sürat patenci Semyon Elistratov’un da aralarında bulunduğu 15 isim açıklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.