Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rumlar, ikinci sismografi gemisi ile Akdeniz'de üç boyutlu araştırma yapacak

Sözde Rum Munhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB), bugünden itibaren bir geminin daha üç boyutlu sismografik araştırmalara başlayacağı haber verildi. Rum basını, araştırmayı, GCC Veritas şirketinin “PRINSESS” isimli Norveç bandıralı sismografi...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 12:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sözde Rum Munhasır Ekonomik Bölgesi'nde (MEB), bugünden itibaren bir geminin daha üç boyutlu sismografik araştırmalara başlayacağı haber verildi. Rum basını, araştırmayı, GCC Veritas şirketinin “PRINSESS” isimli Norveç bandıralı sismografi gemisinin gerçekleştireceğini kaydetti.

Fileleftheros gazetesi, geminin, 10 Ocak tarihine kadar olan önümüzdeki 3 ay içerisinde, ENI-KOGAS konsorsiyumunun faaliyette bulunacağı “9” numaralı parselde, üç boyutlu sismografik araştırmalar yapacağını aktardı.

Bunun, İtalyan ENI şirketinin programının hızlı bir şekilde ilerlediğini ve önümüzdeki iki yıl için planlanmış olan altı sondajın uygulamaya konma yolunda hareket ettiğini gösterdiğini kaydeden gazete, bu durumun, Rum kesiminin hidrokarbonlarla ilgili rolüne ve olumlu ekonomik gelişmelere katkıda bulunabileceği yazdı. Gazete bunun yanı sıra, Vasiliko’da yapılacak sıvılaştırma terminalinin rolünü ve büyüklüğünü güçlendirebileceğini de ifade etti.

PGS şirketine ait “Ramform Sovereign” isimli Norveç sismografi gemisinin de, bu yazın başından itibaren Rum MEB’inde, kendi üç boyutlu araştırmalarına devam etmekte olduğunu bildiren gazete, geminin araştırmalarının geçtiğimiz ay “2” ve “3” numaralı parsellere odaklandığını yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.