Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rumlar, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırlıyor

Rum Maliye Bakanlığı’nın, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.Rum Simerini gazetesi, yasa tasarısının Rum Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmasına karşın, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’den doğalgazın...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2014 14:51
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2014 14:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum Maliye Bakanlığı’nın, hidrokarbon yatakları için yasa tasarısı hazırladığı bildirildi.

Rum Simerini gazetesi, yasa tasarısının Rum Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanmasına karşın, Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD’den doğalgazın Kıbrıs sorunu müzakerelerinde görüşülmesi için gelecek baskıları önlemek amacıyla ana politika olarak kullanılacağını yazdı.

Gazete, edindiği bilgilere dayanarak, söz konusu yasa tasarısına, hidrokarbon yataklarından Norveç modeli zemininde elde edilecek gelirlere belirli bir yüzdelik konması ve bu gelirin, Kıbrıslıların tümüne (yani Kıbrıslı Türklere de) paylaştırılacağı ifadesinin eklenmesi seçeneğinin masaya yatırıldığını kaydetti.

Haberde, aynı yasa tasarısında, Güney Kıbrıs’ın sözde “Münhasır Ekonomik Bölgesi” içerisindeki hidrokarbon yatakları için oluşturulacak fonu yönetecek bir komite belirlenmesi ve çözümün ardından, bu komiteye “Kıbrıs Türk toplumunun temsilcisinin” de katılması için ifade eklenmesinin de düşünüldüğü belirtildi.

GÜNEY KIBRIS- YUNANİSTAN- MISIR ZİRVESİ BUGÜN

Bu arada, Fileleftheros gazetesi de, Güney Kıbrıs- Yunanistan- Mısır enerji zirvesinin bugün öğle saatlerinde Lefkoşa Rum Kesimi’nde gerçekleştirileceğini haber verdi.

Gazete, bugünkü toplantıda, enerji konusunda işbirliği ve doğalgazdan nasıl istifade edilebileceğiyle ilgili ileriki adımların tespit edilmesinin beklendiğini yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.