Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rumlar, AB kurumları içerisinde Türkiye'yi kınatma yolları arıyor

Rumların Kıbrıs açıklarında çalışmalarda bulunacak olan Türkiye'nin buradaki faaliyetlerini kınanması için Avrupa Birliği (AB) kurumları içerisinde mücadele verdiği bildirildi. Rum basını, Güney Kıbrıs’ın, AB kurumları içerisinde...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2014 12:43
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2014 12:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rumların Kıbrıs açıklarında çalışmalarda bulunacak olan Türkiye'nin buradaki faaliyetlerini kınanması için Avrupa Birliği (AB) kurumları içerisinde mücadele verdiği bildirildi.

Rum basını, Güney Kıbrıs’ın, AB kurumları içerisinde verdiği mücadele kapsamında, Avrupa Parlamentosu Rum üyelerinin tepkilerinin, “işe yaradığının görüldüğünü” yazdı.

Simerini gazetesi, Avrupa Parlamentosu (AP) grup başkanlarının dün gerçekleştirdikleri toplantıda, sözde “Türk tahrikleri” konusunun, 12-13 Kasım tarihlerinde Brüksel’de yapılacak mini zirve çerçevesinde AP'de ele alınmasına karar verdiğini kaydetti. Gazete, parlamentodaki görüşmenin ardından bir de kararın alınmasının beklendiğini yazdı.

Grup başkanları toplantısında, ilk başta konuya ilişkin görüşme başlığında sorun yaşandığını ancak Avrupa Halk Partisi ile Sol Grup’un müdahalesiyle, görüşme başlığının “Kıbrıs MEB’indeki Türk Faaliyeti ve Gerilim Yaratması” şeklinde olmasının beklendiğini yazan gazete, Sosyalist Grup’un ise geçtiğimiz haftaki gibi, “olumsuz tavır sergilemediğine” de dikkati çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.