Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum Yönetimi Türkiye’yi Hava Ve Deniz İhlalleri İddiasıyla Şikayet Etti

Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güney Kıbrıs hava sahası ve deniz alanlarını ihlal ettiği iddiasıyla BM’ye şikayet ettiği belirtildi.Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ın...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Türk Silahlı Kuvvetleri’ni Güney Kıbrıs hava sahası ve deniz alanlarını ihlal ettiği iddiasıyla BM’ye şikayet ettiği belirtildi.
Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Güney Kıbrıs’ın BM’deki Daimi Temsilcisi Nikos Emiliu’nun 10 Mart tarihli BM’ye gönderdiği ve resmi belge olarak dolaşan belgede iki ayrı ekin yer aldığını yazdı. Gazete eklerden birinde uluslararası hava sahası kuralları ile Güney Kıbrıs’ın hava sahasının ihlal edildiği, diğerinde ise Şubat 2016 ayı boyunca Türk savaş gemileri tarafından “yasa dışı kapalı limanların kullanılmasından” bahsedildiğini savundu. Türk ticari uçaklarının sistematik bir şekilde Ercan Havalimanı’nı kullanmasının da şikayet edildiğini belirten gazete belgede, “Türkiye’nin faaliyetlerinin Kıbrıs Cumhuriyeti’nin egemenliğini sabote etmeyi hedeflediği” ifadesinin yer aldığını yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.