Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum ve Yunan hükümeti Ankara'dan jest bekliyor

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, gönderdiği mektubundan ardından Rum ve Yunan hükümetlerinin Ankara’dan jest beklediği belirtildi.Rum basını, Anastasiadis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2014 14:18
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2014 14:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, gönderdiği mektubundan ardından Rum ve Yunan hükümetlerinin Ankara’dan jest beklediği belirtildi.

Rum basını, Anastasiadis ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Evangelos Venizelos’un dün iki telefon görüşmesi yaptığını yazdı.

Fileleftheros gazetesi, Anastasiadis’in Venizelos aracılığıyla gönderdiği mektuba, Ankara’nın tepki göstermediğine dikkat çekti. Habere göre, Venizelos’un Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ayrı ayrı görüşmelerinde vakit darlığı sebebiyle Kıbrıs sorununu ayrıntılı şekilde ele alma imkanı olmadığını belirtti.

Gazete, Venizelos'un bu temasların ardından Rum ve Yunan hükümetlerinde, Kıbrıs Türk tarafının ısrarcı olduğu bazı konularda birtakım yumuşama beklentisi oluştuğunu aktardı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.