Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum lider Anastasidis'ten Akıncı'ya övgü yağmuru

Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya övgüler yağdırarak, "Karşımızda çözüm istediğini güvenilir bir şekilde söyleyen bir muhatabımız var. Bu Kıbrıs sorununun çözümü için son fırsat."...

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2015 10:32
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2015 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum lider Anastasidis'ten Akıncı'ya övgü yağmuru
Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya övgüler yağdırarak, "Karşımızda çözüm istediğini güvenilir bir şekilde söyleyen bir muhatabımız var. Bu Kıbrıs sorununun çözümü için son fırsat." dedi

Güney Kıbrıs’taki, Maraş Belediyesi’nin geleneksel sözde "anti-işgal etkinliğine" mesaj gönderen Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümü için yeni bir çaba başladığını belirterek “Karşımızda, çözüm istediğini güvenilir şekilde söyleyen bir muhatap var" mesajı gönderdi.

Anastasiadis, etkinlikte okunan konuşmasında, kente geri dönüşle ilgili arzularını sıkı bir şekilde muhafaza etmekte olduklarını, aynı zamanda her fırsatta, her adımda ve her şekilde, şehri hep birlikte yeniden inşa edebilmek için mücadele ettiklerini dile getirdi.

"Mağusa limanının, tarihin başlangıcından bu yana aralarında Kıbrıs’ın da uzandığı üç kıta için bir liman bağlantısı teşkil ettiğini ve kentleri aynı zamanda gelecek için tasavvur ettikleri rolün bu olduğunu” ifade eden Anastasiadis, “Kıbrıs sorununun çözümü için yeni bir çaba başladığını” dile getirdi.

Hiçbir zaman yanılsamalar yaratmak istemediklerini, çünkü edindikleri deneyimlerden, on yıllardır süren bir problemin çözümünün çok zor olduğunu bildiklerini ifade eden Anastasiadis, kuvvetli hayal kırıklıklarının yaşandığı bunca yılın ardından, önyargı ve/veya tereddütler olmasının çok normal olduğunu düşündüğünü belirtti.

"GERÇEK BİR FIRSAT PENCERESİ"

Kıbrıs sorununda oluşan yeni çabanın, gerçek bir fırsat penceresi teşkil ettiğinden tam anlamıyla emin olduğunu ve bu değerlendirmesinin gerçekçi kanıta sahip olmayan bir beyan olmadığını ifade eden Anastasiadis, Kıbrıs sorununun çözümünün, artık bütünüyle Kıbrıs halkının olgunlaşmış bir talebi olduğuna dair bir inanca sahip olduklarını ifade etti.

Kıbrıslı Rumların niyetleri hakkında hiçbir zaman kuşku duymadığını söyleyen Rum lider, Kıbrıslı Türkler arasında da gün be gün bir çözüm talep hareketi meydana geldiğini ve güçlendiğini saptamakta olduklarını kaydetti.

Mustafa Akıncı’nın Kıbrıs Türk toplumunun liderliğine seçilmesinin, bu talebin net bir şekilde ifade edilmesini teşkil ettiğini dile getiren Anastasiadis, sözlerini özetle şöyle sürdürdü;

“Karşımızda, çözüm istediğini güvenilir bir şekilde söyleyen bir muhatap var. Ki bu, işler, yaşayabilir federal bir çözüm zarfında, kendi toplumunun hakları olarak addettiği şeyleri koruyacağı gibi, ülkemizin de ilk ve son sözü söyleme hakkına bizzat kendi vatandaşlarının sahip olacağı şekilde yönetilmesine müsaade edecektir.”


"SON FIRSAT"

“Uluslararası alandaki faaliyetlerimizle, yıllardan sonra, Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili doğrudan ve aktif ilgi gösteren uluslararası unsurları etkinleştirmeyi başardık." ifadelerine yer veren Rum lider, mesajını şöyle sürdürdü
" BM Güvenlik Konseyi’nin yalnızca beş üyesi değil, 15 üyesi de sürece destek belirttiler. Avrupa Komisyonu Başkanı kısa zaman önce Pieter Van Nuffel’i Kıbrıs’taki Özel Temsilciliği grubuna temsilci olarak atadı. AB bu şekilde müzakerelerde aktif varlığını ifade ediyor. Bundan ötürü gerçek bir fırsat penceresine sahip olduğumuzu öngörmekteyim. Bunun son fırsat olduğunu söylemiyorum ancak bunun, Kıbrıs sorununu, kesin olarak şekli değişmeden önce çözmek için son fırsat olduğunu düşünüyorum."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.