Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum lider Anastasiadis yürüyerek Lefkoşa Türk kesimini gezdi

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, başkent Lefkoşa’da Arasta’yı ve Uzun Yol’u gezmek için bir araya geldi.Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 11.00’de Arasta ve Uzun Yol’daki gezi için,...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2015 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum lider Anastasiadis yürüyerek Lefkoşa Türk kesimini gezdi
KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, başkent Lefkoşa’da Arasta’yı ve Uzun Yol’u gezmek için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 11.00’de Arasta ve Uzun Yol’daki gezi için, Anastasiadis’i Lokmacı Kapısı ile Uzun Yol arasındaki bölgede karşıladı. Basının büyük ilgi gösterdiği geziye, iki lider önce kuzeye geçerek Lefkoşa Türk Bölgesi'nde bulunan Arasta'yı gezerek başladılar. İki lider burada çarşı esnafı ile sohbet ederek Büyük Han'a doğru yürüdü.

Bu gezinin, Rum lider Anastasiadis’in KKTC’ye yaya olarak ilk ziyareti olduğu belirtiliyor. İki liderin yürüyüş esnasında, zaman zaman durup vatandaşlarla da sohbet etmesi dikkat çekti. Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis’e, müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis ve sözcüleri eşlik ediyor.

Akıncı, Anastasiadis’i karşılamaya giderken ise Lefkoşa Türk Belediyesi görevindeyken ortak işler yaptığı dönemin Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Lellos Dimitriadis ile de ayaküstü sohbet etti. Liderler yürüyüşlerinin ardından kısa bir mola vererek Büyük Han'da bir kahve molası vererek buradaki turist ve vatandaşlarla sohbet etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.