Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rum basını: Türkiye, bölgesini işaretleyen köpek gibi

Rum basını Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Türkiye tarafından yayımlanan Navtex (seyrü sefer) uyarınca Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetlerine “bölgesini işaretleyen köpek gibi” benzetmesini yaptı.Rum Fileleftheros...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:36
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rum basını Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisinin Türkiye tarafından yayımlanan Navtex (seyrü sefer) uyarınca Doğu Akdeniz’de yürüttüğü faaliyetlerine “bölgesini işaretleyen köpek gibi” benzetmesini yaptı.

Rum Fileleftheros gazetesi, Barbaros’un, Pazartesi sabahı 3 numaralı parselde başladığı sismik araştırma seyrini dün sabahın erken saatlerinde kestiğini ve Türkiye’nin Navtex ile kapattığı bölgenin batı ucuna, yani Limasol açıklarına doğru yöneldiğini yazdı.

Gazete Dikelya ve Larnaka açıklarından, kıyıya 22 deniz mili mesafeden geçen Barbaros’un 3’üncü parselden 2 ve 1 numaralı parsellere geçip aynı güzergahı izleyerek Mazoto, Zigi (Terazi) ve Vasiliko açıklarından yoluna devam ettiğini belirtti. Gazete, Barbaros'un devamla saat 17.30’da bölgenin batı sınırına, yani Ağrotur ve Limasol açıklarına ulaştığını, burada güneye dönüp Navtex bölgesinin batı sınırı boyunca seyrettiğini aktardı.

Barbaros’un yukarıda detayları verilen güzergah boyunca, sismik araştırmalarında izlediği hızı olan 4.6 knot sabit hızda seyrettiğine dikkat çeken gazete “Türklerin tahrik maksatlı bu taammüden taktiğinin karakteristiği, Barbaros’un, İsrail tatbikatları için bağlanan ve Türkiye’nin Barbaros için bağladığı bölgeyle çakışan bölgenin bir bölümüne girmesidir. Ancak bu giriş dün öğleden sonra ve tatbikatın sona erişi ve iki ülke savunma bakanlıklarının ilgili açıklamayı yayınlamasından hemen sonrasında gerçekleşti.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, gazete, Rum Yönetimi’nin Avrupa düzeyinde hukuki prosedür ve davaları ileri götürmekte olduğunu yazdı. Gazete, bu çalışmaların; Barbaros’a eşlik etmekte olan Norveç’e ait Bravo Supporter isimli yardımcı geminin sahibini ve kaptanını ve Barbaros’ta çalışan Norveçli bilimsel personeli etkileyebileceğini yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.