Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rudaw: PKK, KDP-İ Peşmergelerine saldırdı

PKK’nın bu sabah İran ve Irak sınırı Keleşin bölgesinde Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) Peşmergelerine saldırdığı belirtildi. Saldırıda 2 Peşmerge şehit düştü.Rûdaw internet sitesi, PKK'nın, İran ve Irak sınırı arasında...

Haber Giriş Tarihi: 24.05.2015 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 24.05.2015 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PKK’nın bu sabah İran ve Irak sınırı Keleşin bölgesinde Kürdistan Demokrat Partisi- İran (KDP-İ) Peşmergelerine saldırdığı belirtildi. Saldırıda 2 Peşmerge şehit düştü.

Rûdaw internet sitesi, PKK'nın, İran ve Irak sınırı arasında bulunan Hinele ve Keleşin köylerinde kuşatılmış KDP-İ Peşmergelerine saldırı düzenlediğini aktardı.

Rûdaw’a konuşan KDP-İ Erbil temsilcisi Muhammed Salih, PKK’nın bu sabah saat 9.00 sıralarında peşmergelere yönelik saldırı başlattığını söyledi. Muhammed Salih, saldırıda 2 peşmergenin şehit düştüğünü belirtti. Yetkili, PKK’nın Seker, Hinele ve Keleşin bölgelerinde saldırıya geçtiğini belirterek, “Yaşamak istemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık.” dedi.

15 gündür Keleşin bölgesinde konuşlanan ve karargâh inşa etmek isteyen KDP-İ birliği ile PKK gerillaları arasında sorunlar yaşanıyor. PKK, ısrarla KDP-İ birliğinin bölgeyi boşaltmasını istiyor; birlik ise çekilmeyi reddediyor.

PKK'dan henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.