Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

RSF: Mahkeme kararına uyulmaması skandal; Karaca serbest bırakılmalı

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ‘tahliye’ kararının ardından derhal serbest bırakılması gerektiğini açıkladı.Merkezi Paris'te bulunan RSF'in...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2015 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2015 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF), Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın 32. Asliye Ceza Mahkemesi’nin ‘tahliye’ kararının ardından derhal serbest bırakılması gerektiğini açıkladı.

Merkezi Paris'te bulunan RSF'in Doğu Avrupa ve Orta Asya Direktörü Johann Bihr yaptığı açıklamada, "Hidayet Karaca'nın tahliyesine ilişkin yaşanan gelişmeleri büyük bir dikkatle izliyoruz. Bu hafta sonu yaşananlar Türk yargısının ne kadar siyasallaştığını ve yargı içinde aylardır devam eden siyasi çekişmeleri bir kez daha göstermiştir." dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü'nün Türkiye'de gazetecilere yönelik baskıları yakından takip ettiklerini belirten Bihr, "Bir savcının Hidayet Karaca'nın şartlı salıverilmesine dair kararı uygulamayı reddetmesi büyük bir skandaldır. Yargının bağımsızlığının ne kadar zedelendiğinin de göstergesidir. RSF olarak Hidayet Karaca'ya ilişkin şartlı tahliye kararının derhal uygulanması çağrısı yapıyoruz. Mahkeme kararına uyulmamasının yasaların açık ihlali olduğunu hatırlatırız." ifadelerini kullandı.

Türkiye, RSF'in her yıl hazırladığı Basın Özgürlüğü Endeksi'nde 180 ülke arasında 149. sırada yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.