Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rotterdam'da İşçi Partisi bir Türkün liderliğinde seçimlere gidiyor

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde sekiz yıldır belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Hamit Karakuş, İşçi Partisi'ni Mart ayındaki yerel seçimlere götürüyor. Parti üyelerinin yüzde 60'ının desteğini alan Hamit Karakuş, liste...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 10:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rotterdam'da İşçi Partisi bir Türkün liderliğinde seçimlere gidiyor
Hollanda'nın Rotterdam şehrinde sekiz yıldır belediye başkan yardımcısı olarak görev yapan Hamit Karakuş, İşçi Partisi'ni Mart ayındaki yerel seçimlere götürüyor. Parti üyelerinin yüzde 60'ının desteğini alan Hamit Karakuş, liste başı aday olarak seçimlere girecek.

Hollanda'ya göçün 50. yılının kutlanacağı 2014 yılında ilk defa Türk kökenli bir siyasetçi Rotterdam'da İşçi Partisi'nin liderliğini yapacak. Cihan Haber Ajansı'na konuşan Karakuş, amaçlarının, en büyük rakipleri aşırı sağcı Leefbaar Rotterdam partisini ezici bir çoğunlukla geçmek olduğunu söyledi. Karakuş, "Rotterdam gibi çok kültürlü bir şehrin Leefbaar Rotterdam'ın eline geçmemesi hepimiz için hayırlı olacağı inancını taşıyorum." dedi.

Hamit Karakuş, 4 yıl önceki seçimlerde Rotterdam'daki yabancı kökenlilerin yüzde 65'inin sandığa gitmediğini hatırlatarak, Rotterdamlı Türkleri oy kullanmaya çağırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.