Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya'da yeni cumhurbaşkanı görevi devraldı

Romanya'da cumhurbaşkanı olarak seçilen Klaus Lohannis, bugün parlamentoda yaptığı yemin sonrası görevi eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu'dan devraldı.Romanya'nın yeni Cumhurbaşkanı 55 yaşındaki Klaus Lohannis, bugün Parlamento ve Senato...

Haber Giriş Tarihi: 21.12.2014 17:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2014 17:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya'da cumhurbaşkanı olarak seçilen Klaus Lohannis, bugün parlamentoda yaptığı yemin sonrası görevi eski Cumhurbaşkanı Traian Basescu'dan devraldı.

Romanya'nın yeni Cumhurbaşkanı 55 yaşındaki Klaus Lohannis, bugün Parlamento ve Senato önünde yemin ederek görevine başladı. Yemin töreninde yolsuzluklarla mücadelede kesin tavrını sürdüreceğini belirten Cumhurbaşkanı Lohannis, "Yolsuzluklarla mücadelemiz aynı şekilde ve sürekli olacaktır. Geçmişte yapılan hataların tekrarını umarım yapmayız. Ülke gelişiminde, hukukun üstünlüğü ve yolsuzluklarla mücadele en önemli faktörlerdir. Bir ülkede yolsuzluklarla mücadeleden başka bir yol yoktur. Cumhurbaşkanı olarak bu konuda önemli role sahibim. Yolsuzluklarla mücadelemiz artarak sürecektir." dedi.

Eski belediye başkanı yeni Romanya Cumhurbaşkanı Alman asıllı Lohannis, Parlamento'daki yemin töreni sonrası devir teslim töreni için Cotroceni Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na gitti. Sarayın ana girişinde tören ile karşılanan yeni Romanya Cumhurbaşkanı ve eşi, daha sonra devir teslim yapılacak tören binasına geçti. Eski cumhurbaşkanı ve eşi, yeni cumhurbaşkanını kapıda karşıladı. Romanya'da 10 yıldır cumhurbaşkanlığı görevini yürüten Basescu, Cumhurbaşkanlığı nişanını yeni Cumhurbaşkanı Lahonnis'e takdimi sonrası, saray çalışanlarını tek tek selamlayarak saraydan ayrıldı.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.