Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya'da Türk okulunun sınavına binlerce öğrenci katıldı

Romanya’da Türk okullarının düzenlediği matematik seviye tespit sınavına 36 bin öğrenci katıldı. Ülke genelinde yapılan sınavda başarılı olanlar, Türk okullarında burslu okumak dahil birçok şekilde ödüllendiriliyor.Romanya’da eğitimde...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 13:59
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 13:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya’da Türk okullarının düzenlediği matematik seviye tespit sınavına 36 bin öğrenci katıldı. Ülke genelinde yapılan sınavda başarılı olanlar, Türk okullarında burslu okumak dahil birçok şekilde ödüllendiriliyor.

Romanya’da eğitimde bir marka olan Lumina Eğitim Kurumları’na rağbet her geçen gün artıyor. Bu sene 18. si yapılan LuminaMath matematik seviye tespit sınavına ülkenin 41 vilayetinde toplamda 36 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. Romanya Eğitim Bakanlığı ile koordineli olarak yapılan sınavda, ilkokul 4’ten 8. sınıfa kadar farklı yaştaki öğrenciler matematik bilgisini test etti. Türk okullarından burs kazanmak için ter döken öğrencilerin heyecanı yüzlerine yansıdı. Tüm öğrenciler için ayrı ayrı hazırlanan cevap kağıtları ve kitapçıklar öğrencilere tek tek dağıtıldı. A ve B şeklinde iki farklı kitapçıkta her sınıfa ayrı hazırlanan sorular için öğrencilere 2 saat süre verildi.

"TÜRK OKULLARI BİR ADIM ÖNDE"

Öğrenciler salonda terlerken, veliler aynı heyecanı okul bahçesinde yaşadı. Sınav sonrası çocuklar, izlenimlerini anne babalarıyla paylaştı.

Bu sene Türk okulunda ilk senleri olduğunu belirten Veli Radu Galeşanu, "Kızım ve oğlumu sınava getirdim. Dediklerine göre sorular zor ve sayıca çokmuş. Çocuklarımı Türk okuluna bu sene yazdırdım. Lumina okulları Romanya eğitim sisteminin bir adım önünde. Öğretmenlerin, öğrenciler ve velilere gösterdiği ilgi çok güzel." dedi. Galeşanu'nun çocukları Matei ve Diana da soruların zorluğundan yakındı.

Sınava oğlu ile gelen Romen Magdelana "Oğlum geçen sene de bu sınava girmişti. Lumina okullarının öğrenci ve öğretmenleri çok iyi ve kaliteliler." dedi.

Sınavdan çıkan öğrenciler sınav hakkında "Genelde zordu. Ancak çoğunu yaptık." diye konuştu.

Romanya’da 20 hizmet yılını geride bırakan Lumina Eğitim Kurumları’nda 3 bin 200 öğrenci okuyor. 5 farklı vilayetteki 10 okul için her yıl binlerce öğrenci yarışıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.