Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya'da süper savcı tutuklandı

Romanya Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Başkanı Savcı Alinei Bica, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından bugün sabah saatlerinde tutuklandı.Tutuklanan savcının 2011 yılında görevde olduğu Arazi İade Komisyonu'nda...

Haber Giriş Tarihi: 22.11.2014 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.11.2014 15:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya Terör ve Organize Suçlarla Mücadele Teşkilatı (DIICOT) Başkanı Savcı Alinei Bica, Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) tarafından bugün sabah saatlerinde tutuklandı.

Tutuklanan savcının 2011 yılında görevde olduğu Arazi İade Komisyonu'nda 13 hektarlık arazinin bedelinin normalden 3 kat (62 milyon Euro) gösterilmesine onay verdiği ve bu yolla devleti zarara uğrattığı öne sürülüyor.

Arazi bedelini belirleyen uzman Emil Nuţiu o zamanda Arazi İade Komisyonu (ANRP) üyesi olan Lacrimioara Alexandru ve Bogdan Dragos da aynı suçlamalar ile tutuklandı.

Ayrıca DNA 2011'de komisyon üyesi olan günümüzde Romanya Macarları Demokrat Birliği (UDMR) partisi milletvekili Marko Attila'nın dokunulmazlığının kaldırılması için parlamentoya yazı gönderdi.

Romanya'da komünizm zamanında insanlardan alınan arazilerin asıl sahiplerine iadesi ile ilgili yasa çıkarılmıştı. Mülkler, gerçek sahiplerine verilemiyorsa, belirtlenen bedelin devlet tarafından mağdura ödenmesi gerekiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.