Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Romanya cumhurbaşkanı adayından Türk okuluna övgü: Romanya’ya umut oldunuz

Romanya’nın en başarılı okulu, Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB), Romanya Cumhurbaşkanı adayı Elena Udrea’nın da katıldığı kalabalık bir törenle yeni eğitim yılına başladı. Açılışta konuşan Udrea, ICHB’nin başarının...

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2014 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2014 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Romanya cumhurbaşkanı adayından Türk okuluna övgü: Romanya’ya umut oldunuz
Romanya’nın en başarılı okulu, Uluslararası Bükreş Bilgisayar Lisesi (ICHB), Romanya Cumhurbaşkanı adayı Elena Udrea’nın da katıldığı kalabalık bir törenle yeni eğitim yılına başladı. Açılışta konuşan Udrea, ICHB’nin başarının simgesi haline geldiğini belirterek “Bu güzel ve başarılı okulun açılışında bulunmaktan büyük onur duyuyorum. Ülkemize umut olan bir nesil yetiştiriyorsunuz. Romanya bu okulun başarılarıyla gurur duyuyor.” dedi.

ICHB’nin Bükreş Dristor’daki okul bahçesinde düzenlenen 2014-2015 eğitim yılı açılış törenine; öğrenci, öğretmenler ve velilerin yanı sıra ülkenin önemli medya organları da büyük ilgi gösterdi.

"ICHB NESLİ ROMANYA’YI DAHA DA GÜZELLEŞTİRECEK"

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı adayı Udrea, “Romanya size sahip olduğu için gururlu, ben de sizi tanıdığım için onurluyum. Bugün burada bulunan veli ve öğrencileri tebrik ediyorum. Özellikle okul öğretmenlerini kutluyorum. Çünkü onlar sizin yeteneklerinizi, kabiliyetlerinizi ortaya çıkartıyor. İleride ülkemizi yönetecek bir nesli yetiştirmek için çok büyük çaba sarf ediyorlar. O yüzden onları tebrik ediyorum. Bu nesil Romanya’yı daha da güzelleştirecek.” diye konuştu.

Aynı zamanda eski Turizm bakanlığı da yapan Udrea, ICHB’nin yetiştirdiği öğrenciler sayesinde Romenlerin ülkede kalarak yarınlara umutla bakabildiklerini belirterek, “Siz Romenlerin bu ülkede kalmasının tek sebebisiniz. Çünkü siz, iyi bir geleceğin ümidisiniz. Romenler sizi görünce ülkemize daha umutla bağlanıyor. Ülkemizdeki rolünüzü ve potansiyelinizin farkına varmanızı istiyorum. Çevrenizde gördüğünüz olumsuz şeylerden üzülmeden önce düşünün ki siz yarını değiştirebilecek potansiyele sahipsiniz.”

Cumhurbaşkanı adayı Udrea, açılış töreninden sonra bir süre sınıfları gezdi, öğrenci ve velilerle sohbet etti. Öğrenciler, böyle bir okulda eğitim gördükleri için çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Udrea’ya ICHB Müdürü Mustafa Öz tarafından eğitim çalışmaları ile ilgili bir brifing verildi. Okul hatıra defterini de imzalayan Udrea’ya ziyaretin anısına ICHB Müdürü Mustafa Öz tarafından bir plaket verildi.

ÜLKENİN EN BAŞARILI OKULU

1995 yılında faaliyete geçen Uluslararası Bükreş Koleji (ICHB), kazandığı uluslararası olimpiyat madalyaları, dünyanın en önemli üniversitelerine öğrenci yerleştirme ve sosyal aktiviteleri ile ülkenin önde gelen okulları arasında gösteriliyor. Ülkenin pek çok üst düzey çocuklarının da eğitim gördüğü ICHB, Romanya’da Türk müteşebbisler tarafından kurulan Lumina Eğitim Kurumları’na bağlı faaliyet gösteriyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.