Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Robotlar, fuarda kendi tanıtımlarının kendileri yapıyor

Bu yıl 70. kez dünya teknoloji devlerini bir araya getiren Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı CeBİT’te, yeni teknolojiler sergilenirken, robotlar, kendi maharetlerini kendileri anlatıyor.Fuar alanında kullanıcısı olmayan araçların dolaşması,...

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2017 13:27
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2017 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Robotlar, fuarda kendi tanıtımlarının kendileri yapıyor

Bu yıl 70. kez dünya teknoloji devlerini bir araya getiren Uluslararası Bilgisayar ve Bilişim Fuarı CeBİT’te, yeni teknolojiler sergilenirken, robotlar, kendi maharetlerini kendileri anlatıyor.

Fuar alanında kullanıcısı olmayan araçların dolaşması, engellerden kaçması, trafik tıkanıklığında frenleme yapması gelecekte insansız araçların servise gireceğini ve şoförlerin yerine bu insansız yapay zekalı araçların hakim olacağını gösterdi. Diğer yandan, tarım alanındaki bir çok isansız iş makinesi de fuarda boy gösterdi.

Günlük hayatı kolaylaştıran robotik gereçlerin istihdamı tehlikeye sokmayacağını, bunun kontrolünün de insanda olacağı savunan üreticiler, teknolojik gelişmelerden korkulmaması gerektiğini, gelişen teknolojinin insanın emrinde olacağını "kabul et ve birlikte yaşa" sloganıyla yapay zekalı cihazların yakın bir gelecekte vazgeçilmez ihtiyaç olacağını ortaya koyuyorlar.

Robotik ürünlerin ciddi bir tasarruf oluşturacağı ve bunun da insanın günlük hayatına yansıyacağı bildirildi. Teknolojik gelişmelere ayak uydurmayan ülkeler ve işletmelerin dünyanın gerisinde kalacaklarından ülkelerin refah seviyesinin düşeceği bu seviyenin yükseltilmesi istihdama yatırım yapmakla karşılanamayacağı ifade ediliyor. Fuara 70 ülkeden 3 bin’den fazla katılımcı stant açarken, 200 bin kişinin fuarı ziyaret etmesi bekleniyor. Fuar, 24 Mart tarihine kadar açık kalacak
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.