Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ELSİAD Başkanı Emin Polat: Bölgenin kaderi değişiyor

Yer altı ve yer sütü zenginlikleri ile son yılların parlayan yıldızları arasında yer alan Kahramanmaraş'ta her geçen gün yeni bir rezerv ortaya çıkıyor.     Bölgede demir madeni çıkarılıyor, krom ve bor madeni için...

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2013 16:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2013 16:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ELSİAD Başkanı Emin Polat: Bölgenin kaderi değişiyor
Yer altı ve yer sütü zenginlikleri ile son yılların parlayan yıldızları arasında yer alan Kahramanmaraş'ta her geçen gün yeni bir rezerv ortaya çıkıyor.

    Bölgede demir madeni çıkarılıyor, krom ve bor madeni için çalışmalar sürüyor. 50 yıl önce bulunan linyit kömürü sayesinde Türkiye'nin yüzde 5 oranında enerji ihtiyacına karşılık veriliyor. İş adamları ise bölgenin ciddi bir aşama kaydettiğini düşünüyor ve gelecek adına olumlu konuşuyor. İlk tespitlere göre 1 milyar ton bakır rezervini barındıran alanın bölge ekonomisi için getirisinin büyük olacağını belirten iş dünyasının temsilcileri, sahanın işletmeye açılması halinde Afşin, Elbistan ve bölgeye yakın diğer ilçelerin kaderinin değişeceğini düşünüyor.

    Elbistan Sanayici ve İşadamları Derneği (ELSİAD) Başkanı Emin Polat, tüm Türkiye’de büyük yankı uyandıran bakır madeni bulunmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Saha ile ilgili net bilgilerin Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile ilgili bakanlık tarafından bir an önce açıklanmasının önemine işaret eden Polat, bahsedilen rakamların küçümsenmeyecek rakamlar olduğunu aktardı. Kuzey ilçelerinin bu konularda hep birlikte hareket etmesi gerektiğinin altını çizen ELSİAD Başkanı Polat, “Bölgemizde doğalgaz ihalesi yapıldı. Hastanemizin ihalesi yapılıyor. Bölgemizdeki çalışmalar burada yaşayanlar olarak göğsümüzü kabartıyor. Kuzey ilçeleri olarak tüm bu olumlu ve güzel gelişmeleri en iyi şekilde değerlendirmek durumundayız.” dedi.

    Afşin Hüyüklü’de ortaya çıkan devasa boyuttaki bakır madeninin bulunduğu haberi, hızlı bir gelişme modundaki Kuzey ilçelerinin kaderini olumlu şekilde değiştirecek diyen Başkan Polat, “Artık bölgemizin Türkiye’nin enerji üssü olduğu kanıtlanmış durumdadır. Tüm bu güzellikleri toplum olarak iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bölgemizde demir çıkarılıyor. Linyit kömürü 1960’lı yıllarda ortaya çıktı ve enerji üretiminde kullanılıyor. Krom araştırmalarını yetkililerden öğreniyoruz. Umarım kolektif bilinçle bu güzellikleri gelecek yolunda kullanırız.” şeklinde konuştu.

    Başkan Polat şunları söyledi: "Artık bizler Elbistan, Afşin, Göksun olarak, Kuzey ilçeleri olarak bir bütün halinde hareket etmeliyiz. Yapılan ve yapılacak yatırımlara hep birlikte sahip çıkmalıyız. Çünkü bizler gelişmekte olan bölgelere ayak uydurmak zorundayız. Aksi halde bu fırsatları bir daha göremeye biliriz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.