Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rehinelerin kurtarılması ABD medyasında geniş yankı uyandırdı

Radikal selefi IŞİD terör örgütünün 101 gün önce Musul Başkonsolosluğu’ndan rehin aldığı 49 personelin serbest bırakılması, ABD medyasında geniş yankı buldu. ABD’nin önde gelen televizyonu CNN, aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2014 16:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2014 16:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Radikal selefi IŞİD terör örgütünün 101 gün önce Musul Başkonsolosluğu’ndan rehin aldığı 49 personelin serbest bırakılması, ABD medyasında geniş yankı buldu. ABD’nin önde gelen televizyonu CNN, aralarında Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz’ın da bulunduğu rehinelerin serbest bırakılmasını son dakika olarak duyurdu. CNN haberinde 3 ay önce kaçırılan 3’ü Iraklı çalışan ve 46’sı Türk vatandaşı olan rehinelerin Cumartesi günü serbest bırakıldığını ifade etti. Rehinelerin nasıl serbest bırakıldığının tam olarak bilinemediğini belirten CNN, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Milli İstihbarat Teşkilatı’nı (MİT) tebrik ettiğini aktardı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’da (NYT) haberi “IŞİD tarafından rehin alınan onlarca Türk rehine serbest bırakıldı” başlığıyla duyurdu. NYT haberinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Tam bir gizlilik ve sabır içinde başlatılan kurtarma operasyonu başarıyla tamamlandı.” ifadelerine yer verdi. Kurtarma operasyonu ile ilgili fazla detaylı bilginin olmadığını belirten NY Times “Türk medya kaynaklarına göre rehineler için fidye ödenmedi. Türkiye rehineleri takip etmek için insansız hava araçları kullandı.” bilgisine yer verdi. Gazete ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, rehineler için temaslarda bulunduğu Bakü’den Urfa’ya geldiğini yazdı.

Bir başka gazete Washington Post (WP) ise haberi “49 rehine serbest bırakıldı” başlığıyla okuyucularına duyurdu. Türkiye’nin şu ana kadar karşılaştığı en ciddi rehine krizi olduğuna dikkat çeken WP, IŞİD’in iki Amerikalı gazeteci ve bir İngiliz vatandaşının kafasını kestiğini hatırlattı.

Wall Street Journal (WSJ) gazetesi de rehine haberini Türkiye, "IŞİD’in elindeki rehineleri kurtardı" başlığıyla duyurdu. Türk yetkililerine dayandırılan habere göre, 46 rehine Suriye’nin Rakka şehrinden Telebyat bölgesine getirildikten sonra Türkiye’ye ulaştırıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.