Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rakamlarla Duterte’nin uyuşturucuyla mücadelesi

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin ülkesinde uyuşturucuya karşı verdiği mücadelenin rakamsal verileri açıklandı. Rakamlara göre, Temmuz ayından 7 Ocak’ı kapsayan sürede 40 bin 982 uyuşturucuyu önleme operasyonu gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2017 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2017 12:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin ülkesinde uyuşturucuya karşı verdiği mücadelenin rakamsal verileri açıklandı. Rakamlara göre, Temmuz ayından 7 Ocak’ı kapsayan sürede 40 bin 982 uyuşturucuyu önleme operasyonu gerçekleştirildi.

Son günlerde yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte’nin uyuşturucu ile mücadelesi kapsamında başlattığı projenin verileri açıklandı. Filipin polisinin yayınladığı, hükumetin uyuşturucuyla savaşına dair istatistikler mücadelenin ne kadar geniş kapsamlı olduğunu gözler önüne serdi. 1 Temmuz’da göreve gelen Duterte ve yönetiminin önceliğinde olan uyuşturucu ile mücadele projesi kapsamında Temmuz ayından 7 Ocak’ı kapsayan sürede 40 bin 982 uyuşturucuyu önleme operasyonu gerçekleştirdi. Polis bu süre zarfında uyuşturucu kullanan 2 bin 226 kişiyi öldürürken, 44 bin 070 kişiyi de tutukladı. Polis, ülke genelinde 6 milyon 97 bin 672 evi ziyaret ederek uyuşturucu kullandığından şüphe ettiği vatandaşları rehabilitasyon programına katılmaları için çağrıda bulundu. Polisin raporuna göre geçen altı ay içinde 1 milyon 20 bin 244 kişi yetkililere teslim olurken, 940 binden fazla kişinin uyuşturucu kullanıcısıyken, 75 bini uyuşturucu satıcısı olduğu kaydedildi. Polis 4 bin 49 uyuşturucu şüphelisinin toplum bekçileri cinayetlerinin kurbanı olduğunu kabul etti.

İnsan hakları grupları tarafından uyuşturucuyla mücadele kampanyasının en tartışmalı özelliği, devlet yetkililerini de içine alan kesintisiz devam eden yargısız infaz vakaları olarak kabul ediliyor. İnsan hakları örgütlerinin devlet yetkililerini de kapsayan ve kesintisiz olarak devam eden yargısız infaz vakaları olarak tanımladıkları durum uyuşturucuyla mücadele kampanyasının en ihtilaflı özelliği sayılıyor. Polis bununla beraber rakip uyuşturucu kartellerinin tasfiye edilmesi yüzünden şiddeti tırmandırmakla suçlandı.

ALTI AYDA 35 POLİS ÖLDÜRÜLDÜ

Rakamlara göre, son altı ayda yapılan uyuşturucu operasyonlarında 35 polis ve üç asker öldürüldü. Başkanlık İletişim Sekreteri Martin Andanar uyuşturucuyla mücadele istatistiklerini hükumetin stratejisinin işe yaradığının delili olarak gösterdi. Andanar, “Bu yasa dışı uyuşturuculara karşı yaptığımız kampanyanın başarıya gittiğinin işaretidir, ancak istatistiklerin ötesinde, hükumetin yoğun uyuşturucu karşıtı operasyonları sonucu ülkedeki suç oranın yüzde 32 azalması gerçek bir skordur” dedi.

Ulusal Polis Şefi Ronals Dela Rosa uyuşturucu ile mücadele kampanyasının bir çok masumun hayatını kurtardığını, önceden cinayetlerde masum insanların öldürüldüğünü, ölenlerin uyuşturucu yüzünden çıldırmış insanların kurbanları olduğunu, şu sıralar ölenlerin uyuşturucu bağımlısı olduğunu ve arada çok büyük bir fark olduğunu söyledi.

Duterte medyaya verdiği röportaj sırasında herkese karşı dürüst olacağını ve uyuşturucu ile mücadele kampanyasının son satıcı sokaklardan temizlenene, son uyuşturucu lideri öldürülene ve kendi görev süresi sona erene kadar süreceğini söylemişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.