Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rabia meydanında öldürülen Esma'nın annesi ve abisine hapis cezası

Mısır mahkemesi, Rabiatü El-Adeviyye meydanında başından vurularak öldürülen Esma'nın annesi Sena ve abisi Enes Biltaci'ye 6 ay hapis cezası verdi.Mahkeme, Tora Cezaevi'nde göz altına alındığı sırada 'yetkililere zorluk çıkardıkları'...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2015 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2015 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mısır mahkemesi, Rabiatü El-Adeviyye meydanında başından vurularak öldürülen Esma'nın annesi Sena ve abisi Enes Biltaci'ye 6 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, Tora Cezaevi'nde göz altına alındığı sırada 'yetkililere zorluk çıkardıkları' gerekçesiyle gözaltına alınan ve daha sonra serbest bırakılan Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed El-Biltaci'nin eşi Sena ve oğlu Enes Biltaci'ye 6 ay hapis cezası verilmesine hükmetti.

Savcılık, Aralık 2013'te başkent Kahire'deki Tora Cezaevi'nde tutuklu bulunan Biltaci'yi ziyaret etmek istedikleri sırada 'Yetkililere zorluk çıkarmak' suçlamasıyla gözaltına alınan eşi ve oğlunun kefaletle serbest bırakılmasına karar vermişti. Kahire Ceza Mahkemesi ise bu kararı kaldırarak Muhammed Biltaci'nin eşi Sena ve oğlu Enes'i 6 ay hapse mahkum ettiğini duyurdu.

Mısır'da, 2013'te İhvan-ı Müslimin (Müslüman Kardeşler) yanlısı devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve yönetimine karşı gerçekleştirilen askeri müdahalenin ardından, Mursi destekçileri Rabiatü El-Adeviyye Meydanı'nda toplanmıştı. Aynı yılın Ağustos ayında polisin sert müdahalesi sonucu çıkan çatışmalarda bine yakın kişi hayatını kaybetmişti. Bu süreçte Rabia meydanında bulunan Muhammed Biltaci'nin kızı Esma, silahla başından vurularak öldürülmüştü.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.