Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PYD: Havadan 26 yardım paketi bize ulaştı

PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen silah ve mühimmattan oluşan yardımları başarılı bir şekilde aldıklarını açıkladı. PYD, kendisine yakın haber sitelerine yaptığı yazılı açıklamada, havadan gönderilen 28 paketten 26’sının...

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2014 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2014 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PYD, ABD tarafından kendilerine havadan gönderilen silah ve mühimmattan oluşan yardımları başarılı bir şekilde aldıklarını açıkladı. PYD, kendisine yakın haber sitelerine yaptığı yazılı açıklamada, havadan gönderilen 28 paketten 26’sının ellerine ulaştığını duyurdu. 2 adet paketin ise rüzgar nedeniyle kendi denetimlerinin olmadığı bölgeye düştüğünü kaydetti.

Açıklamada, "20 Ekim gecesi IŞİD karşıtı koalisyon tarafından Kobani bölgesinde bulunan YPG (PYD) güçlerine yapılan silah ve mühimmat elimize ulaştı. İçerisinde önemli miktarda ağır ve hafif silah, çok sayıda mühimmat ile ilacın içinde yer aldığı 26 paket, sağlam bir şekilde güçlerimizin eline ulaştı.” denildi.

PYD, “Yardımın yapıldığı gece Kobani'de şiddetli rüzgar olduğundan 2 paket rüzgarın etkisiyle güçlerimizin denetimi dışındaki alanlara düşmüş, düşen paketlerden birisi imha edilmiştir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.