Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

PYD'den Türkiye-Rusya açıklaması

Suriye’de, faaliyet yürüten PYD Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programına etki etmeyeceğini, Rojava’nın federasyondan vazgeçmeyeceğini söyledi. Müslim, Afrin ve Kobani kantonlarını da birleştireceklerini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 04.07.2016 16:22
Haber Güncellenme Tarihi: 04.07.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
PYD'den Türkiye-Rusya açıklaması
Lübnan’da yayımlanan ve Arap dünyasının prestijli gazetelerinden El-Hayat gazetesine konuşan PKK’nın Suriye’deki partisi PYD’nin Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye- Rusya ilişkilerinin normalleştirilmesini değerlendirdi. Salih Müslim, sınırda Rus uçağının düşürülmesiyle gerilen Türkiye ve Rusya ilişkilerinin yeniden normalleşmesinin özerk yönetim programlarında bir değişikliğe yol açmayacağını söyledi. Rojava’da federasyondan vazgeçmeyeceklerini ve Afrin ile Kobane’yi birleştireceklerini anlatan Müslim, şöyle dedi:

KOALİSYON VE WASHINGTON DESTEĞİNE GÜVENİYORUZ

"Batı Kürdistan’da (Suriye’nin kuzeyi) 3 ABD üssü var. ABD öncülüğündeki Uluslararası koalisyon ve Washington’un desteğine güveniyoruz. Dış dünya ile diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve Kürtler’e ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal anayasa taslağı hazırlıyoruz."

El-Hayat Gazetesindeki aynı haberde görüşlerine yer verilen Suriye Demokratik Konseyi Eşbaşkanı İlham Ehmed ise, Menbiç ile Afrin arasında bulunan bölgeler başta olmak üzere, IŞİD’in elinde bulunan alanlar Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) hedefi olacağını ifade ederek, Ankara’nın özellikle kendilerinin oluşturduğu kurumsal ve federal bileşenler üzerinde olumsuz bir etkisinin olamayacağı söyledi. Rusya’nın süper bir güç olarak IŞİD’in yenilmesi için etkin bir rol oynayan DSG’Yi karşısına almayacağını vurgulayan Ehmed, darbenin Türkiye’nin desteklediği Suriye muhalefetinde daha fazla hissedileceğini dile getirdi.

"OBAMA’NIN IŞİD TEMSİLCİSİ YPG’NİN EN ATEŞLİ TARAFTARI"

Gazete, Suriye’deki Kürtler’e en büyük desteğin ABD’den geldiğine atıfta bulunarak, Başkan Barack Obama’nın Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Bret McGurk’un 50 binlik askeri güce sahip PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin en büyük ateşli taraftarı olduğunu yazdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.