Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin’e Ukraynalı bayan pilotu serbest bırakmasını rica ettiler

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları telefon görüşmesinde tutuklu bulunan Ukraynalı bayan pilot Nadejda Savçenko’yu...

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2015 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptıkları telefon görüşmesinde tutuklu bulunan Ukraynalı bayan pilot Nadejda Savçenko’yu serbest bırakmaları için ricada bulundular.

Rusya Soruşturma Komitesi, yaptığı araştırmada Ukrayna'nın doğusunda 65 Ukrayna vatandaşının savaş suçuna karıştığı sonucuna varmıştı. Bu kapsamda Rus gazetecilerin ölümünden sorumlu tutulan ve geçen yaz gözaltına alınan Ukrayna Hava Kuvvetleri'nden pilot Nadejda Savçenko Moskova’da tutuklu bulunuyor. Kendine yönetilen suçlara itiraz eden Savçenko, ülkesine iade edilmesi için açlık grevi başlattı. Savçenko'nun 70 günden beri eylemini devam ettiriyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanılığı’nın sitesinde yer alan duyuruya göre Normandiya Dörtlüsü (Rusya, Ukrayna, Almanya ve Fransa) liderleri yaptıkları telefon görüşmesinde bir kez daha Savçenko’nun serbest bırakılması için Putin’e ricada bulunuldu.

Geçen sen ekim ayında Ukrayna’da yapılan parlamento seçimlerinde Savçenko “Batkivşina” partisinden milletvekili olarak seçilmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.