Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin’den sürpriz çıkış; Donbas’ın tanınması ile ilgili kapıyı kapatmadı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tak taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Ukrayna’nın doğu bölgesi Donbas’ı belirli şartların oluşması durumunda, tanımalarının ihtimal dışı olmadığını ima etti.Rus televizyonu Rossiya’dan...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2015 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2015 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin’den sürpriz çıkış; Donbas’ın tanınması ile ilgili kapıyı kapatmadı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tak taraflı olarak bağımsızlığını ilan eden Ukrayna’nın doğu bölgesi Donbas’ı belirli şartların oluşması durumunda, tanımalarının ihtimal dışı olmadığını ima etti.

Rus televizyonu Rossiya’dan Sergey Brilyov’a özel konuşan Putin, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Lugansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin bağımsızlıklarının tanınması ile ilgili kapıyı kapatmadı. Putin’e göre şimdi bunları konuşmak doğru değil.

Brilyov’un Lugansk ve Donetsk’in bağımsızlıklarının tanınabileceği ile ilgili soruya yanıt veren Putin, “Ben şimdi bunu konuşmak istemiyorum. Ne söylersem, uygun olmayacak. Biz ortaya çıkacak şartları göreceğiz.” dedi.

Şubat ayında devrimle iktidara gelen yönetimi tanımayan Doğu Ukrayna’ya yönelik merkezi hükümet Nisan 2014’de operasyon başlattı. 11 Mayıs’ta referanduma giden bölge, tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan etti. Rusya Donbas’ın bağımsızlığını tanımazken, Rusya Dışişleri Bakanlığı bölge halkının tercihlerine saygı duyduklarını açıkladı.

İSRAİL’İN UKRAYNA SİLAH VERMESİ SONUCU DEĞİŞTİRMEZ

Rusya’nın İran’a S-300 sevkiyatı ile ilgili yasağı kaldırmasının ardından, İsrail’in Ukrayna’ya öldürücü silah vereceği yönündeki iddialara cevap veren Putin, “Ukrayna’nın İsrail’e öldürücü silah vermesi sadece daha fazla kan akmasına neden olur. Bu çatışmanın bir başka raundunu ortaya çıkartır. Daha fazla yıkım olur. Ancak sonuç değişmez.” uyarısında bulundu.

İsrail’in kendi yönetimi açısından kendi tercihini yapma hakkına sahip olduğunu ifade eden Rus lider, “Bu seçim İsrail yönetiminin tercihi. Onlar kendilerince uygun gördüklerini yapma hakkına sahip.” ifadelerini kullandı.

İsrail basınında yer alan iddialarda, Rusya’nın İran’a S-300 füze savunma sistemlerini ulaştırması durumunda, İsrail’in de Ukrayna’ya silah vereceği belirtilmişti.

Putin yaptığı değerlendirmelerde, İran’a verilecek S-300’lerin savunma amaçlı olduğunu, İsrail’in güvenliği açısından tehdit oluşturmadığı garantisi vermişti. Rus lider daha önce bölgede bir başka ülkeye İsrail’den gelen talep üzerine S-300 füze savunma sistemlerinin verilmediği bilgisini de paylaşmıştı.

RUSYA YENİ AMERİKAN BAŞKANI İLE ÇALIŞMAYA HAZIR

Amerikan başkanlık seçimleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan Putin, Amerikan halkının seçtiği her başkanla çalışmaya hazır olduklarını ifade etti. Rusya ve ABD arasında bir kısım anlaşmazlıklar olsa da ortak bir ajandaları olduğunu ifade eden Putin, “Amerikan halkının seçtiği başkanla çalışmaya hazırız. Biz kişilerle değil, dünyada çok etkili bir ülke ile işbirliği yapıyoruz.” dedi.

Rus lider iki ülkenin uluslar arası suçlar, terör, küresel fakirlik ve kitle imha silahlarının sınırlandırılması konusunda işbirliği yaptığını hatırlattı.

RUSYA BAŞKASININ TÜRKÜSÜNÜ ÇALMIYOR

Rus lider Rusya’nın dış politikada güvenilir bir ortak olduğunu, bağımsız ve egemen politika yürüttüklerini, içerde de halkın iradesine göre politikaların oluştuğunu söyledi. Rus lider, “Bu açıdan güvenilir bir ortağız. Başkasının türküsünü çalmıyoruz…” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.