Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Yaptırım nedeniyle ayrılan Avrupalı şirketler zor döner

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptırım nedeniyle Rus piyasasını terkeden Avrupalı şirketlerin artık geri dönme ihtimalinin çok zor olduğunu söyledi.Rus televizyonuna konuşan Putin, Avrupalı iş adamlarının kendi ülkelerinin Rusya’ya...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2014 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2014 17:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptırım nedeniyle Rus piyasasını terkeden Avrupalı şirketlerin artık geri dönme ihtimalinin çok zor olduğunu söyledi.

Rus televizyonuna konuşan Putin, Avrupalı iş adamlarının kendi ülkelerinin Rusya’ya yönelik siyasetlerinden hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Piyasa boşluğunu doldurmak için başka ülke arayışlarına girdiklerine işaret eden Rusya Devlet Başkanı, “Diğer yabancı üreticilerle çalışmalar yapıyoruz. Bu Güney Amerika ülkeleri, Asyalı ortaklarımız ve Çinli üreticiler ve diğer üreticiler.” dedi.

Batı dünyasınınn üçüncü ülkelere Rusya’ya yönelik ticaret yapmaması yönünde çağrı yapmasını eleştiren Putin, “Avrupalı meslektaşları, başka ülke üreticilerine Rusya’ya yönelik ürün sevkiyatı yapmamaya davet ediyor. Bunları duymak tuhaf ve çok komik. Çünkü iş dünyası temsilcilerinin piyasamıza girmek için bu fırsattan yararlanmamasını zor tasavvur ediyorum.” şeklinde konuştu.

Avrupalı şirketlerin Rus piyasasına artık zor döneceklerine işaret eden Putin, “Geleneksel sevkiyatçılarımız için şu tehlikeli durum söz konusu: Piyasamızda güçlenen şu veya bu firma, kurumların buradan itmek çok zor olacak, hatta fiiliyatta bu mümkün olmayacak. Bu durumu Avrupa iş dünyası temsilcileri çok iyi anlıyor.” uyarısında bulundu.

Rusya, Ukrayna krizi nedeniyle yaptırım uygulayan Batılı ülkelerden gıda alımını durdurdu. Rusya, Türkiye dahil diğer ülkelerden gıda alımını artırmayı planlıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.