Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin, Yanukoviç’e gösteriye müdahale tavsiyesinde bulunmadı

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le dün bir telefon görüşmesi yaptığını, ancak burada gösteriye nasıl müdahalede bulunulacağı konusunda herhangi bir...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin, Yanukoviç’e gösteriye müdahale tavsiyesinde bulunmadı
Kremlin Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’le dün bir telefon görüşmesi yaptığını, ancak burada gösteriye nasıl müdahalede bulunulacağı konusunda herhangi bir tavsiyenin yapılmadığını söyledi.

Putin’in Ukrayna’nın içişlerine karışma ya da krizin nasıl çözüleceği konusunda Yanukoviç’e herhangi bir değerlendirmede bulunmadığını savunan Peskov, “Rusya devlet başkanı Ukraynalı meslektaşına ne yapması gerektiği konusunda tavsiyede bulunmaz. Gelecekte de bu yönde herhangi bir teklif olmaz…” şeklinde konuştu.

Kiev’de yaşanan olayları kınadıklarını ifade eden Peskov, Putin’in gelişmeleri Ukrayna yönetimine karşı bir darbe girişimi olarak değerlendirdiğini söyledi. Radikal grupların silah edindiği bilgisi veren Peskov, “Ukrayna’da yaşanan gelişmeler darbe olarak değerlendiriliyor.” dedi.

Peskov, Ukrayna’da yaşanan krizin çözüm yöntemi ve zamanının yasal Ukrayna hükümetine ait bir karar olduğunu hatırlattı.

Çatışmalardan radikal grupların sorumlu olduğunu kaydeden Peskov, “Rusya Devlet Başkanı, bugün Ukrayna’da yaşanan gelişmelerden özellikle aşırılıkçıların sorumlu olduğunu kaydetti. Moskova, Ukrayna’nın tüm uygar siyasi güçlerinin diyalogunu destekledi ve desteklemeye devam ediyor. Moskova radikal unsurların yaptığı şiddeti kesinlikle kınıyor. Bu unsurlar daha önce sağlanan tüm anlaşmaları bozarak gözaltına alınanların af olunmasıyla ilgili koşulların yerine getirilmesinden yararlandı. Sonra da hemen şiddet eylemlerine başvurdu. Moskova onların bu eylemlerini kesinlikle bir darbe girişimi olarak görüyor.” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.