Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin ve Ruhani, Rusya’da ikili görüşme yapacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önümüzdeki hafta Rusya’da bir araya gelecek.Konuyla ilgili açıklama yapan Putin'in resmi sözcüsü Dmitri Peskov, ikili görüşmenin Ufa şehrinde yapılacağını söyledi....

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 22:30
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2015 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, önümüzdeki hafta Rusya’da bir araya gelecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Putin'in resmi sözcüsü Dmitri Peskov, ikili görüşmenin Ufa şehrinde yapılacağını söyledi. Peskov, “Ufa kentinde 9-10 Temmuz tarihlerinde yapılacak Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) çerçevesinde Putin ve Ruhani’nin görüşmesi bekleniyor. Biz, böyle bir görüşmeye hazırlanıyoruz.” dedi.

Çin’in Şanghay kentinde 1996’da Rusya, Çin, Kazakistan, Tacikistan ve Kırgızistan’ın kurduğu 'Şanghay Beşlisi', 2001’de Özbekistan’ın da dahil olması ile Şanghay İşbirliği Örgütü’ne dönüştü. Hindistan, İran, Moğolistan ve Pakistan’ın gözlemci üye olduğu ŞİÖ, 2008’de aldığı kararla 'diyalog ortaklığı' statüsü oluşturdu. 2009’da Yekaterinburg’da gerçekleşen zirvede Belarus ve Singapur, örgüte 'diyalog ortağı' olarak kabul edildi. Türkiye de 2013 yılında örgüte diyalog ortağı statüsü ile dahil oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.