Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Ukrayna ordusu, Rusya’yı çevrelemek için kullanılan bir NATO lejyonu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun Rusya’yı çevrelemek gibi jeopolitik amaçlar için kullanılan NATO lejyonu olduğunu söyledi.Yaşananlara bakıldığında Ukrayna ordusunun ulusal çıkarlar peşinde olmadığı eleştirisi...

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2015 16:47
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2015 16:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Ukrayna ordusu, Rusya’yı çevrelemek için kullanılan bir NATO lejyonu
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusunun Rusya’yı çevrelemek gibi jeopolitik amaçlar için kullanılan NATO lejyonu olduğunu söyledi.

Yaşananlara bakıldığında Ukrayna ordusunun ulusal çıkarlar peşinde olmadığı eleştirisi getiren Putin, “Rusya’yı çevreleyerek etkisiz hale getirmek isteyen yabancı bir NATO lejyonu ile karşı karşıyayız. Söylediklerinden farklı amaçları var.” suçlamasında bulundu.

St.Petersburg’da Gorni Ulusal Madencilik Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelen Rus lider, “Temelde bir ordu değil, yabancı bir lejyon. NATO’nun yabancı lejyonu olan ordu, Ukrayna’nın çıkarlarını düşünmüyor.” dedi.

Kiev yönetiminin Ukrayna’nın Donbas bölgesinde barışçıl bir çözüm bulunması ile ilgili yoldan vazgeçtiğini kaydeden Putin, “Maalesef Kiev yönetimi, Ukrayna krizinin barışçıl yollarla çözülmesini istemiyor. Önce enformasyon ajanları, güvenlik servisleri, sonra da ordu kullanılıyor.” şeklinde konuştu.

Ukrayna yönetiminin askeri operasyonları durdurma konusunda sert bir engelle karşılaştığını vurgulayan Rus lider, “Maalesef ateşkesi yeniden toparlanma için kullanıyorlar ve sonra yeniden savaşa başlıyorlar. Binlerce kişi öldürüldü. Bu tam bir trajedi.” değerlendirmesinde bulundu.

Ukrayna’da bir sivil savaşın yaşandığını ifade eden Putin, “Ben Ukrayna’da birçok kişinin yaşananları anladığını düşünüyorum.” dedi.

Doğu Ukrayna’da ateşkese rağmen artan iç savaşta son haftalarda yüzlerce kişi yaşamını yitirdi. Barış görüşmeleri ile ilgili çalışmalarda henüz somut bir ilerleme sağlanamadı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.