Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Uçak kazası için uluslar arası mahkemenin kurulması doğru değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da bir yıl önce meydana gelen Malezya Havayolları'na ait uçak kazası için uluslararası bir mahkemenin kurulmasının doğru olmayacağını tekrarladı.Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamaya...

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2015 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2015 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Uçak kazası için uluslar arası mahkemenin kurulması doğru değil
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'da bir yıl önce meydana gelen Malezya Havayolları'na ait uçak kazası için uluslararası bir mahkemenin kurulmasının doğru olmayacağını tekrarladı.
Kremlin basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile telefon görüşmesi yapan Putin, söz konusu uçak kazasıyla ilgili tutumlarının değişmediğini söyledi. Açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı böyle bir yargı organının kurulmasının doğru olmadığı hususunda tutumlarının değişmez olduğunu ifade etti.
Putin, facianın nedenlerinin araştırılması için Rusya’nın sıkı işbirliğine hazır olduğunu da belirtti.
16 Temmuz’da da Putin Hollanda Başbakanı Rutte ile telefon görüşmesi yaparak uçak kazası için uluslararası bir mahkemenin kurulması girişimlerini erken ve zarar verici olarak nitelendirmişti. Putin facianın basında politize edilmemesini istemişti.


Amsterdam-Kuala Lumpur seferi yapan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağı, Ukrayna'da Rusya sınırına yakın bir bölgede 17 Temmuz 2014'te düşmüştü. Uçakta bulunan 283 yolcu ve 15 mürettebattan kurtulan olmamıştı. Kazada hayatlarını kaybeden yolcuların 196'sı Hollanda vatandaşıydı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.