Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: “Türkiye Ve Türk Halkı Dostumuz”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel hayatından siyasete kadar pek çok alanda merak edilen soruları yanıtladığı “Direkt Hat” adlı programda, “Türkiye ve Türk halkı dostumuz. Ancak bazı politikacılarla ilgili problemlerimi var”...

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2016 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2016 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, özel hayatından siyasete kadar pek çok alanda merak edilen soruları yanıtladığı “Direkt Hat” adlı programda, “Türkiye ve Türk halkı dostumuz. Ancak bazı politikacılarla ilgili problemlerimi var” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl 14.’sü düzenlenen “Direkt Hat” programına katılarak özel hayatından siyasete kadar pek çok alanda merak edilen soruları yanıtladı. Putin, Türkiye ve Rusya ilişkilerine dair soruya, Rusya’nın komşuları ile genellikle dostane ilişkileri bulunduğunu ifade ederek, “Türkiye ve Türk halkı dostumuz. Ancak bazı politikacılarla ilgili problemlerimiz var” yanıtını verdi. Türkiye’de bulunan Rus turistlerin güvenliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Vladimir Putin, “Türk hükümeti, Rus turistlerin güvenliğini sağlamaya çalışacaktır. Ancak bunu yapıp yapmayacakları belli değil” dedi. Rus lider, 12 yaşındaki Vera isimli bir izleyicinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko’nun aynı anda boğulması durumunda önce hangi lideri kurtaracağına dair soruya yanıtlarken, “Bir kişi boğulmaya karar vermişse onu kurtarmak imkansızdır. Ancak, isteyen herkese yardım eli uzatırız” ifadelerini kullandı.
“PANAMA BELGELERİ AVUKATLAR TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ GİBİ GÖRÜNÜYOR”
Son dönemlerde dünya gündeminin ilk sırasında yer alan Panama Belgeleri ile soruya yanıt veren Putin, seçimler yaklaştıkça bu tür belgelerin daha fazla görüleceğini öne sürdü. Vladimir Putin, “Kurallara uymayı reddeden ülkeler, her zaman bu şekilde hedef alınır” dedi. Belgelerin gazeteciler tarafından değil avukatlar tarafından hazırlanmış gibi göründüğünü belirten Putin, belgelerin provokasyon ve spekülasyon olduğunu ifade etti.
“RUS ATLETLER HER ZAMAN HAZIR OLMALI”
Putin, son haftalarda Rus sporunda yaşanan doping skandalı ile ilgili soruları da yanıtladı. Vladimir Putin, “Rus atletlerin olimpiyatlara hazırlanmalı mı?” sorusuna ise “Atletler, her zaman hazır olmalı. Rusya durumu netleştirmek için Dünya Dopingle Mücadele Kurumu ve uluslararası avukatlarla çalışıyor” yanıtını verdi.
Putin, 11 yaşındaki Angela’nın sorduğu “3 dilek hakkınız olsaydı neleri seçerdiniz” sorusuna, “Kendi ellerimizle çalışmalıyız. Aksi halde, Puşkin’in hikayesindeki gibi ellerimiz bomboş kalabilir” açıklamasını yaptı.
“ÖZEL HAYATIMDAN BAHSEDERSEM PETROL FİYATLARI OYNAYABİLİR”
Özel hayatı ile ilgili pek çok soru ile karşılaşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski eşi Ludmilla ile aralarının iyi olduğunu kaydederek, “Özel hayatımla ilgili konuşmalı mıyım bilmiyorum. Özel hayatımdan bahsedersem para birimi ya da petrol fiyatları oynayabilir” dedi. Rus halkının özel hayatını merak ettiğini sözlerine ekleyen Rus lider, “Ancak bu önemli değil. Belki, gelecekte merakınızı giderebilirim” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.