Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: Petrol fiyatları düşmeye devam edebilir

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının düşmeye devam edebileceğini söyledi. Bir yılda 115 dolardan 60 dolarla kadar gerileyen petrol varil fiyatları Rusya ekonomisi için...

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2014 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 12:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin: Petrol fiyatları düşmeye devam edebilir
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık basın toplantısında yaptığı açıklamada petrol fiyatlarının düşmeye devam edebileceğini söyledi. Bir yılda 115 dolardan 60 dolarla kadar gerileyen petrol varil fiyatları Rusya ekonomisi için tehdit oluşturuyor.

Basın mensuplarının fiyatlarla ilgili sorusuna cevap veren Rus lider, “Petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi, ruble ve diğer alanları etkilemesi mümkün mü? Evet, olabilir…” ifadelerini kullandı.

Rublenin son günde yeniden güçlenmesi ve kazandığı yeni pozisyonu koruyacağını ifade eden Rus lider, “Rublenin değerlenmesi bugün de devam ediyor. Bu korunabilir mi? Bence olabilir…” dedi. Pazartesi günü 80 rubleye kadar çıkan dolar bugün 58 rubleye kadar geriledi.

Putin, Merkez Bankası’nın yüzde 10,5 olan faiz oranlarını yüzde 17’ye çıkarmasının toplam ekonomik durumun göstergesi olmadığını belirtti.

Hükümetin yaşanan sorunla ilgili sorumluluğunu düşünmek zorunda olduğunu vurgulayan Putin, “Ben Merkez Bankası ve başındaki insanla ilgili sert eleştiriler duyuyorum. Bazı açılardan doğru, bazı açılardan da yanlış olabilir. Ancak hükümet de bu konudaki sorumluluğunu unutmamalı…” uyarısında bulundu. Rus lidere göre rezervlerin korunmasını sağlayacak yönde atılan adımlar doğru.
Putin, Rusya’nın mevcut ekonomik durumdan çıkacağını, ancak bunun 2 yıl gibi bir süre alabileceğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.