Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin, muhalif lider Nemtsov’un katillerinin bulunmasını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, muhalif lider Boris Nemtsov’un gece saatlerinde arkasından silahla ateş edilerek öldürülmesi olayını doğrudan takip edeceğini açıkladı. Putin, olayı gerçekleştiren faillerin en kısa sürede bulunmasını...

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2015 01:06
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2015 01:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin, muhalif lider Nemtsov’un katillerinin bulunmasını istedi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, muhalif lider Boris Nemtsov’un gece saatlerinde arkasından silahla ateş edilerek öldürülmesi olayını doğrudan takip edeceğini açıkladı. Putin, olayı gerçekleştiren faillerin en kısa sürede bulunmasını istedi.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Putin’in acil bir araştırma grubu oluşturulmasını istediğini belirtti. Peskov, “Rusya lideri, Soruşturma Komisyonu, İçişleri Bakanlığı, istihbarat teşkilatı Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin de bir soruşturma grubu oluşturulmasını istedi. Tüm olayı kendi özel kontrolüne aldı.” dedi.

Putin, trajik bir şekilde hayatını kaybeden Nemtsov’un yakınlarına ve arkadaşlarına derin başsağlığı dileklerini iletti

Rusya İçişleri Bakanlığı, Boris Nemtsov’un Bolşoy Kamınnıy Köprüsü'nde arkadan ateş edilerek öldürüldüğünü açıkladı. Öldürülen şahsın üzerinden çıkan kimliğin muhalif lider Boris Yefimoviç Nemtsov'a ait olduğu doğrulandı.

Nemtsov’un köprü üzerinde yürürken arkasından 7 ya da 8 el ateş edildiği belirtiliyor.

İçişleri Bakanlığı, Nemtsov’un katillerinin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

PROVOKASYON HEDEFLENDİ

Muhalif liderin öldürüldüğü köprü çevresinde polis geniş çaplı güvenlik önlemi alırken, vatandaşlar ve basın mensupları da bölgeye geldi.

Kremlin karşıtı ünlü muhalif lider Nemtsov, 1 Mart’ta yapılacak Vesna isimli ekonomik kriz karşıtı gösterinin organizatörleri arasında yer alıyordu.

Interfax’a konuşan bir kaynak, saldırının planlı olduğunu, 1 Mart’ta yapılacak gösteri ile ilgili olabileceğini ve provokasyon hedeflendiğini belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.